Edirne Kent Belleği Müzesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Edirne Kent Belleği Müzesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Edirne Belediyesinin Trakya Kalkınma Ajansından aldığı proje desteği kapsamında Edirne Kent Belleği Müzesi'ne dönüştürülecek Hafızağa Konağı'ndaki onarım çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Recep Gürkan binadaki onarım çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını, ardından da müze tasarım ve uygulama projesine geçileceğini söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı görülerek uygulanmasına karar verilen, Edirne Kent Belleği Müzesi için Hafızağa Konağı'nda onarım çalışmaları devam ediyor. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, ilk olarak binanın iç ve dış cephelerinde iyileştirme ve onarımlar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda binanın dış cephesindeki duvarlar yeniden sıvanacak, iç dış ahşap kaplama ve döşemeleri onarılacak. Elektrik ve ısıtma sistemleri de bu kapsamda müze standartlarında yenilenecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Kalkınma Ajansının 2015 yılında açtığı "Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı - Yaşayan ve Yaşatan Trakya" isimli program çağrısına, Hafızağa Konağı'nın, Edirne Kent Belleği Müzesi olarak şehre kazandırılması için sundukları projenin çalışmalarının devam ettiğini söyledi. "Tarihi Değerleri İle Yaşayan ve Yaşatılan Edirne" isimli belediye projesinin ilk etabında, Hafızağa Konağı'nın içi ve dış cephe onarımlarının yapılacağını kaydeden Gürkan, bu çalışmaların tamamlanmasından sonra müzenin bitirilmiş olan tasarım ve uygulama projesini gerçekleştireceklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde Edirne'de kent müzesi yoktu. Böylesine önemli bir şehirde bu önemli eksikliği Belediye olarak yapacağımızı halkımıza ifade etmiştik. Trakya Kalkınma Ajansına bu amaçla sunduğumuz proje kabul edildi ve çalışmalara başladık. Müzede Edirne kentinin kuruluşundan bugüne kadar tarihi, coğrafi, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari ve turistik yapısına ilişkin gelişimi ve bu gelişim süreci içinde önem arz eden şahıslar, olaylar ve kentin kırılma dönemlerine ilişkin araştırmalar ve bu araştırmalar yoluyla tüm sergi ve sunum alanlarında yer alacak bilgiler, belgeler, görsel objeler, eserler ve envanterler yer alacak. Edirne kent tarihinin ve kültürel birikiminin, bilgilendirme panoları, belge, obje ve dijital sunumlar ile desteklenerek aktarılacağı ve Edirnelileri kendi değerleriyle yeniden buluşturacak projemiz tamamlandığında, şehrimiz kültürel kimliğine yaraşır bir müze kazanacak." ifadelerini kullandı.

EDİRNE KENT BELLEĞİ MÜZESİ PROJESİ

Trakya Kalkınma Ajansının 2015 yılında yaptığı, "Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı - Yaşayan ve Yaşatan Trakya" başlıklı proje çağrısına, Edirne Belediyesi Hafızağa Konağı'nın Edirne Kent Belleği Müzesi olarak şehre kazandırılması için başvurmuştu. "Tarihi Değerleri İle Yaşayan ve Yaşatılan Edirne" isimli proje ajans tarafından kabul edildi ve sözleşme imzalandı. 1 milyon 128 bin lira bütçeli proje için Trakya Kalkınma Ajansı 625 bin lira maddi destek verirken, Edirne Belediye Başkanlığı da 503 bin lira eş finansman sağlayacak.

EdirneJetHaber Haber Merkezi