Edirne Kent Konseyi, Panele Davet Ediyor

Edirne Kent Konseyi, Panele Davet Ediyor
Edirne Kent Konseyi, bu kez gerçekleştirilecek panelle taşkın alanı içerisindeki yapılaşmaları tartışmaya alacak.

Edirne Kent Konseyi, bu kez gerçekleştirilecek panelle taşkın alanı içerisindeki yapılaşmaları tartışmaya alacak.

Edirne Kent Konseyi (EKK) Başkanı Özer Demir, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilecek panelle ilgili, "Kentimizin en doğal yerlerinden Meriç ve Tunca kıyılarında taşkın alanı içinde kalan yapıların sahiplerine veya ilgili kişilerine, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından birden bire yıkım karar yazılarının gönderilmesi sonrasında kentimizde bir tedirginlik yaşanmaktadır.

Her Edirneli gezmek, spor yapmak, piknik yapmak, eşi dostuyla bir çay içip sohbet etmek, balık tutmak ister. Kısacası güzel vakit geçirmek için, Meriç ve Tunca nehir kenarlarının bir nimet olduğunu bilir. Ancak kıyılardaki yanlış yapılaşmalar ve kıyıların topluma kapatılması, bu olanaklardan yararlanılmasını zorlaştırmaktadır.

Üstelik her taşkında bu tesisler sular altında kalarak, maddi manevi zararlar meydana gelmektedir. Edirne Kent Konseyi olarak, nehir kıyılarımızın halka açılması konusunda taleplerimiz her zaman güncelliğini korumakta. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve duyarlılığın artırılmasını hedefliyoruz." sözlerini kullandı.

Belirttiği nedenlerle 24 Şubat 2016 tarihinde düzenleyecekleri panelde mevcut yapıların hukuki ve teknik durumu, kamu kurumlarına ve özel işletmelere ait günübirlik tesislerin yeniden düzenlenmesi, kıyı mevzuatı, taşkın yasası gibi konuların ele alınacağını söyleyen Demir, "Panelde taraf olan yetkili kurumların bulunmasını talep etmekteyiz. Bu nedenle Edirne Kent Konseyi Yeşil Alan ve Kıyı Çalışma Grubu olarak, öncelikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül ziyaret edilerek panele davet edilmiştir. Bülbül, böyle bir panelin gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ve katkı sunacağını belirtmiştir." dedi.

Panel, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18.00'de Edirne Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilecektir.