Edirne Kırkpınar'a Hazırlanıyor

Edirne Kırkpınar'a Hazırlanıyor
Bu yıl 655'incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için kent merkezi bayraklarla donatıldı.

Edirne Belediyesinin organizasyonluğunda bu yıl 655'incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için kent merkezi bayraklarla donatıldı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından ana arterlere toplamda 11 bin adet Türk bayrağı, Kırkpınar ve Edirne Belediyesinin logolarının yer aldığı flama ve Atatürk Posterleri asıldı.

Edirne Belediyesi 18-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için hazırlıklara haftalar öncesinden başladı.

kirkpinarhazirlik1

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’nde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiren ve çayırda köklü değişikliklere giden Edirne Belediyesi, Kırkpınar’a sayılı günler kala kentin ana arterlerini Türk bayrakları, Kırkpınar ve belediye flamalarıyla donattı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından trafiğin aksamaması için gece geç saatlerde yapılan çalışmalar kapsamında ana arterler ve Sarayiçi mevkii 11 bin adet Türk bayrağı, Kırkpınar ve Edirne Belediyesinin logolarının yer aldığı flama ve Atatürk Posterleri asılmaya başlandı.

EdirneJetHaberHaber Merkezi