Edirne Modern Çöplüğüne Kavuşuyor

Edirne Modern Çöplüğüne Kavuşuyor
60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin sözleşmesi Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan ile FAM İnşaatı Şirket Ortaklarından Mehmet Okur arasında imzalandı....

60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin sözleşmesi Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan ile FAM İnşaatı Şirket Ortaklarından Mehmet Okur arasında imzalandı. Seçim vaatlerinde Edirnelilere, modern çöplük sözü veren Başkan Gürkan, verdiği sözü tutmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Başkanlığını yaptığı Edirne Katı Atık Yönetim Birliği, Edirne’de 60 yıldır devam eden vahşi depolama alanına son verecek, sözleşmeyi, Edirne Halkının katılımıyla Yeniimaret Mahallesi’nde bulunan Önter Kıraathanesi’nde imzaladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yapılacak olan tesisin 10 ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Edirne halkına seslenen Gürkan, "Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğuyla yanınıza geldim." şeklinde konuşmasına başladı.

Tesisin hizmete girmesiyle birlikte Edirne’nin modern çöp depolama tesisine kavuşacağını  ifade eden Gürkan, "Tesis hizmete girdiğinde Katı Atık Birliğine üye olan,  Edirne Belediyesi, Havsa Belediyesi, Süloğlu Belediyesi, Lalapaşa Belediyesi ile İl Özel İdarenin Birlik Sınırları içerisinde kalan köylerinin çöpleri burada toplanacaktır. Tesis hizmete girdikten sonra Edirne ve diğer üyelerin vahşi depolama alanları kademeli olarak rehabilite edilecek ve kapatılacaktır." diye konuştu.

Seçim vaatlerini hatırlatan Başkan Gürkan, "Seçim çalışmalarında Edirne’ye modern çöplük depolama alanı sözü vermiştim. 60 yıldır vahşi çöplükle mücadele eden Edirnelilerin, bu vaadime çok inanmadığı halde, ‘belki sözünü tutar’ diye beni göreve getirdiler. Göreve geldiğimiz gün en çok çözüm üretmeye çalıştığımız konu bu çöplük oldu. Siyasi parti ayrımı olmadan herkes elini taşın altına koydu. Ortak bir anlayışla bu sorunu çözmeye çalıştık. Elimizde bir proje vardı. 3 kez ihaleye çıkmış, kimse tarafından talep görmemiş, 25 milyon Euro değerinde bir projeydi bu. Bu projeyi iptal ettik. Çünkü bu proje sadece bir rüyaydı. Gerçekleştirilmesi mümkün değildi. Var olan çöplük insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyordu. Böyle bir çöplüğe sahip olmak Edirne’nin bir utancıydı. Biz utançlardan kurtulmak istedik. Bunun için yeni proje ürettik. Projemizi çok kısa bir şekilde çizdirdik. ÇED Raporumuzu aldık. 3,5 ayda projenin onaylanmasını sağladık. Düşündüm ki, bu projenin imzalamasını en çok hakkeden insanlar Yeniimaretler. O yüzden buraya geldik. Çünkü verdiğiniz sözleri halkın gözünün içine bakarak, gerçekleştirmelisiniz. 3 gün içinde de tesisin inşaatına başlayacağız. 10 ay sonrada modern tesisimize kavuşacağız." dedi.

edirne modern çöplüğü