Edirne TEMA Dünya Çevre Gününü Coşkuyla Kutladı

Edirne TEMA Dünya Çevre Gününü Coşkuyla Kutladı
TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tarafından Dünya Çevre Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Edirne TEMA İl Temsilcisi Şirin Çoğal, düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliği ile ilgili açıklamada bulundu;

"Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’nde TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği olarak Suni Gölette düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize; Badem Çocuk Akademisi, Trakya Birlik İlkokulu, 75.Yıl İlkokulu, Yüksel Yeşil İlkokulu, Vali Fahri Yücel İlkokulu, Yusuf Hoca İlkokulu, Alper Yazoğlu Ortaokulu, Üniversite Genç TEMA ve ilimize Şubat 2016 döneminde  atanan 34 aday öğretmenle birlikte 500'e yakın TEMA gönüllümüz katıldı.

Şenlik havasında geçen etkinliğimizde Yüksel Yeşil İlkokulu folklor ekibinin gösterisi, Badem Çocuk Akademisi öğrencilerinin dans gösterileri, palyaço gösterisi, yarışmalar, afiş boyamaları düzenlendi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde bastıran yağmura rağmen uçurtmalar uçurulmaya çalışıldı.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise aday öğretmenlerle birlikle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından  Gölet mevkinde belirlenen alana fidan dikimi gerçekleştirildi. Ardından yine bu alanda sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelme etkinliği ve sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde TEMA’ya katkılarından dolayı  aday öğretmenlere  teşekkür belgesi töreni düzenlendi. Etkinliğimize destek veren tüm  gönüllülerimize ve Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ederiz." dedi.

temadcg1

Çoğal; "Bugün yalnızca ülkemiz değil, yaşam mucizesinin evi olan gezegenimiz insan kaynaklı tehditler altında. Karamsarlık için bile vaktimiz yok. Hepimiz hemen şimdi doğal varlıkları korumak için harekete geçmeliyiz. Türkiye'yi ve gezegenimizi korumak için kolları sıvamalıyız. Türkiye’de pek çok noktada, ekonomik kalkınma niyetiyle doğal varlıkların ikinci plana atıldığını üzülerek görüyoruz. Oysa, yaşamımızı sürdürebilmemiz ancak ve ancak doğal varlıkların korunmasına bağlıdır. Biz insanlar doğanın sahibi değil, yalnızca bir parçasıyız. TEMA Vakfı olarak 5 Haziran Dünya Çevre Gününde herkesi sürdürülebilir yaşam için doğanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte karar vericileri de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyumlu politikalar üretmeye çağırıyoruz." dedi.

temadcg2

temadcg3

EdirneJetHaber Haber Merkezi