Edirne, Valisini Uğurladı

Edirne, Valisini Uğurladı
Yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Valiliğinde düzenlenen törenle uğurlandı.

25 Aralık 2015 tarihinden itibaren emekliye ayrılan Vali Dursun Ali Şahin için vedalaşma töreni düzenlendi. Törende Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere çok sayıda bürokrat yer aldı.

Vali Şahin ile vedalaşan Gürkan, "Sayın valimizle hep tek bir derdimiz, tek bir niyetimiz, tek bir hedefimiz oldu oda Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi Edirne'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmaktı. Vali Şahin'in Edirne'ye çok değerli hizmetleri oldu. Bu hizmetlerin en büyüğü ise, Edirne'nin bütün paydaşlarıyla oluşturduğumuz huzurun ve barışın kenti Edirne olmasıydı. Bence gerçekleştirdiği en büyük proje buydu." diye konuştu.

Vali Şahin'in Edirne'de devletin gülen yüzü olduğunu ifade eden Gürkan, "Sevgi iklimini yeşertmek ve gönüllere girmek ne parayla ne de yetkiyle olur. Bu tekbir şeyle olur oda adamlıktır. O devletin gülen yüzü oldu. Edirne'nin çok uzun yıllardır özlemle beklediği barış ve huzur iklimini hep birlikte yeşerttik ve büyüttük. İnanıyorum ki atılmış olan bu tohum önce bir fidan, sonra bir ağaç ve en sonda orman olup devam edecek. Bundan hiç şüphem yok." dedi.

Edirne halkının sizi her daim özlemle, sevgiyle ve minnetle anacağını ve bekleyeceğini ifade eden Gürkan, "Yolunuz açık olsun. Eşinizle, çocuklarınızla ve torunlarınızla size sağlıklı yaşam dileriz. Ne zaman bu kentte gelmek isterseniz sultanların şehri, şehirlerin sultanı sizi her daim bekliyor olacak. Allah yolunuzu açık etsin. Allah'a emanet olun." ifadelerini kullandı.

Edirne'de görev yaptığı süre içerisinde yaklaşık 2 bin konuşma yaptığını anlatan Dursun Ali Şahin, "Evet son bu zamandır, geldi ve bitti. Öyle diyor şair 'zaman çabuk geçiyor', evet 19 ay çabuk çabuk geçti. Doğrusu, sevabı, eğrisiyle, konuştuk görüştük. Bugün veda günü. Vedalar hüzündür, sevinçtir. Giresun'da ilköğretim 2. sınıfa girmiştim. Dedim 'kızım vali ne iş yapar?' durdu bir şey diyemedi. Diğerine sordum, 'oğlum vali ne iş yapar?' Hiç duraksamadan 'vali konuşur' dedi. Konuşur dedi ama bugün bu vali konuşamıyor. Bugün bu valinin nutku tutuldu adeta." dedi.

Kendisini uğurlamaya gelen herkese teşekkür eden Vali Şahin, "Başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere birçok kurum, sivil toplum kuruluşu ve odaların yetkilileriyle çok güzel çalışmalara imza attık." diyerek konuşmasına son verdi.

Vali Şahin, kendisini İstanbul'a götürecek araca bindikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.