Edirne ve Kırklareli Dahil 28 İl Büyükşehir Oluyor

Edirne ve Kırklareli Dahil 28 İl Büyükşehir Oluyor
Edirne ve Kırklareli de dahil 28 il büyükşehir olacak.

Beştepe'de AK Partili milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir düzenlemeyle büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamını düşüreceklerini belirtti.

Milletvekillerinin, büyükşehir kapsamında olmayan illerde hizmetlerin götürülmesinde sıkıntı yaşandığını belirtmesi üzerine bu sorunu tespit ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir sayısının 50-60'ı bulabileceğini ve büyükşehir merkez belediyelerin güçlendirileceğini söyledi.

DAHA ÖNCEDEN 700 BİNE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Daha öncelerde yapılan düzenlemeyle büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı 700 bine düşürülmüş ve 13 il, büyükşehir olmuştu.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ARANAN NÜFUS 300 BİNE DÜŞÜRÜLECEK 

Büyükşehir olmak için aranan nüfusun 300 bine düşürülmesiyle birlikte aralarında Edirne ve Kırklareli'nin de bulunduğu 28 ilin büyükşehir olması bekleniyor. Büyük şehir olması beklenen iller Afyonkarahisar, Sivas, Adıyaman, Zonguldak, Tokat, Elazığ, Kütahya, Batman, Ağrı, Çorum, Çanakkale, Osmaniye, Şırnak, Giresun, Isparta, Yozgat, Muş, Edirne, Aksaray, Kastamonu, Düzce, Uşak, Kırklareli, Niğde, Bitlis, Rize, Amasya ve Siirt.

EJH