Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlandı

Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne'de coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne'de coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında 1200 civarında emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcisi ile vatandaş, Edirne'de Şükrüpaşa İlköğretim Okulu önünde toplanarak, kortejle Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan platforma yürüdü. Londra Asfaltı boyunca devam eden yürüyüş, Saraçlar Caddesi'ndeki kutlama programıyla devam etti.

Edirne'nin araç trafiğine kapalı ve en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan alana gelen yüzlerce kişi caddeyi doldurdu. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) adına basın bildirisini okuyan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, "İnsanca çalışmak ve yaşamak için haklarımızı biliyoruz. Her türlü ayrımcılığa ve baskılara karşı özgürce, kardeşçe yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Haberin foto galerisi için tıklayın

216 POLİS GÖREV ALDI

Edirne'de 1200'e yakın kişinin katılım gösterdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında toplam 216 polis memurunun görev yaptığı öğrenildi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi