Edirne'de Çete Operasyonu: 17 Gözaltı

Edirne'de Çete Operasyonu: 17 Gözaltı
Edirne'de 40 adreste ve Sivas'ta 2 adreste gerçekleştirilen operasyonda aralarında avukatların da bulunduğu 23 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Edirne'de 38 adres ve 2 avukatlık bürosunda, Sivas'ın Kangal ilçesinde 2 adreste eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda aralarında avukatların da bulunduğu 23 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çeşitli suçlar ile ilgili operasyonlar düzenlendi. Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde suç işleme, nitelikli yağma, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı tehdit, tefecilik, silah yağmalama, silah ticareti gibi konularda 210 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 16 adet tabanca, 3 adet kılıç, 1 adet G3 şarjörü, 3 adet bıçak, 1 adet muşta, 1 adet kelepçe, 536 adet mermi, 314 adet sözleşme-senet, 31 adet başkaları adına alınmış kullanıma hazır GSM hattı, 17 adet telefon, 13 adet tablet-bilgisayar ve 28 adet depolama cihazı ele geçirildi. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı hesabına geçirilmek üzere 85 bin 995 TL, 100 Euro ve 20 Bulgar Levasına el konuldu.

İşyerlerine yapılan operasyonlarda sigortasız çalıştırıldığı anlaşılan 16 şahıs ile 3 Suriye ve 4 Afganistan uyruklu şahıs olmak üzere toplam 23 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 5'inin tutuklandığı ve tutukluluk hallerinin devam ettiği; yapılan operasyonlar sonrasında Edirne'de 16 ve Sivas'ta 1 kişi olmak üzere toplamda 17 kişinin gözaltına alındığı, 6 firari şüpheli hakkında yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi. Ayrıca şüphelilerin yurt dışına kaçma ihtimalini engellemek için ülke genelindeki hudut kapılarına bildirim yapıldığı öğrenildi.

EJH