Edirne'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Edirne'de Cumhuriyet Yürüyüşü
Edirne'de, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında binlerce kişi, ellerindeki Türk bayrağı ile yürüdü.

Edirne'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında binlerce kişi, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlarıyla, ellerindeki Türk bayrağı ile yürüdü.

Mimar Sinan Spor Salonu önünde toplanan kalabalık, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Yürüyüşe CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtında toplanan kalabalığa seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını söyledi. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının Cumhuriyeti kolay kurmadığına dikkat çeken Gürkan, "16 Mayıs 1919'da Marmara Denizinden gemiye binerken, o birilerinin alkış tuttuğu işgalci gemilerine bakarak geldikleri gibi giderler boşuna demedi. Bu millet böyle büyük ve kahraman bir millettir." diye konuştu.

cumhuriyetyuruyusu161

Haklıdan değil güçlüden yana çıkanların, korkak olduğuna dikkat çeken Gürkan, "Güç merkezi değiştikçe, onlar da değişirler. Onlar da dönerler. Döner döner, fırıldak olurlar. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Biz gücümüzü Cumhuriyetten alıyoruz. Biz gücümüzü Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden alıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik sosyal bir hukuk devletidir. Başkenti Ankara'dır. Şekli Cumhuriyettir. Her ne olursa olsun hangi şartlarda olursa olsun, hangi koşullarda olursa olsun, 1919'da olduğu gibi, 1923'de olduğu gibi, 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi, Cumhuriyete, Atatürk'e demokrasiye kast edenler karşılarında yine bu büyük Türk milletini bulacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi. Yürüyüşe katılan kalabalık, Gürkan'ın konuşmasına attıkları sloganlar ve alkışlarla destek çıktılar. EJH

cumhuriyetyuruyusu162