Edirne'de Kurtuluş Resepsiyonu

Edirne'de Kurtuluş Resepsiyonu
Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle 'Kurtuluş Resepsiyonu' düzenlendi.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle 'Kurtuluş Resepsiyonu' düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, ÇEKÜL Vakfı Kurucusu ve Başkanı - Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof.Dsc Stoyan Denchev, kurum ve daire müdürleri, gaziler, şehit aileleri katıldı.

"Artık Ülkeler Değil, Şehirler Yarışıyor"

Kurtuluş Resepsiyonu'na ev sahipliği yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, ve Kosova'dan gelen konukların da resepsiyonda yer aldığını ifade ederek, "Bugün Edirnemiz için çok anlamlı bir gün, kurtuluşumuzun 94'üncü yıl dönümü. Ebedi başkomutanımız, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu topraklarımızı vatan yapan bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. O kahraman şehitlerimizin sayesinde bugün vatan adını verdiğimiz bu topraklarda özgürce, hiçbir korku ve kaygıya kapılmadan bağımsız bir devlet olarak yaşamanın mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz. O şehitler ki her biri ana kuzusu ama dünyada evladını şehit verdikten sonra 'vatan sağ olsun' diyen, sadece ve sadece Türk milletinin anne ve babalarıdır. Artık dünyada ülkeler değil, şehirler birbirleriyle yarışıyor. O yüzden yaşadığımız şehrin adını ne kadar çok duyurabilirsek, o şehrin sahip olduğu bütün değerlerini ne kadar koruyup, markalaştırıp öne çıkarabilirsek; biliyoruz ki şehrimiz de o kadar başarılı, müreffeh olacaktır." diye konuştu.

kurtulusresep162

Edirne İle Özdeşleşmiş İsimlere Fahri Hemşehrilik Beratı

2014 yılında Edirne'de unutulmaz izler bırakmış olan ve 2004'te görevi başındayken hayatını kaybeden Vali Fahri Yücel'e ithafen eşi Perihan Yücel'e ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e; 2015 yılında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Alman Prof.Dr. Manfred Raupp'a Fahri Hemşehrilik Beratı takdim ettiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Gürkan, "Edirnemizle özdeşleşmiş isimlere Fahri Hemşehrilik Beratlarını vermeye devam ediyoruz. Bu yıl her biri olağanüstü başarılara sahip olan çok değerli isimlere Fahri Hemşehrilik Beratı vereceğiz. Ünlü Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof.Dsc  Stoyan Denchev ve ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen’e Edirne Fahri Hemşehrilik Beratlarını kabul ettikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır'ın Fahri Hemşehrilik Beratları ile ilgili kasım ayında alınan belediye meclis kararını okumasının ardından Belediye Başkanı Gürkan, Fahri Hemşehrilik Beratlarını takdim etti.

kurtulusresep161

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı Belediye Başkanı Recep Gürkan; Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Salim Afgün, Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ünlü Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, ÇEKÜL Vakfı Kurucusu ve Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof.Dsc Stoyan Denchev ile birlikte kesti.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Edirne Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Gürkan Güzelharcan, askeri kıyafetler giyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdı ve oynağı zeybek büyük beğeni topladı.Resepsiyon, Edirne ve Edirne’ye gönül vermiş sanatçılardan oluşturulan Balkan Hattı Orkestrası'nın konseri ile son buldu. EJH