Edirne'de Kurtuluş Resepsiyonu

Edirne'de Kurtuluş Resepsiyonu
Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen gecede Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu...

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen gecede Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Alman Prof. Dr. Manfred Raupp'a, "Fahri hemşehrilik" beratı verildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın ev sahipliğinde Edirne Lalezar Restaurant'ta düzenlenen Kurtuluş Resepsiyonu'na, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, CHP  Edirne  Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Belediye Başkan Yardımcıları; Çiğdem Gegeoğlu, Hakan İşcan, Selçuk Çakır, Hüsnü Güler ve Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile siyasi parti ve sivil toplum üyesi temsilcileri, kamu kurum müdürler, askeri erkan ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Gecede onur konuğu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Almanya Lörrach International Dernek Başkanı Prof. Dr. Manfred Raupp yer aldı.

Edirne'nin 12 farklı kültürün 12 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getiren Gürkan, "1361 yılında Osmanlı imparatorluğu tarafından fethedilen Edirnemiz başkent ilan edilmiştir. Sayılı emperyal başkentlerden biri olan Edirne’ye katkısı olan herkesi rahmet ve şükranla anıyorum. Art arda 4 işgal yaşamış olan Edirne, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesiyle 93 yıldır ebedi ‘Türk Yurdu’ olarak var olmaya devam ediyor.  Edirne, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Misakı Milli Sınırlarının batıdaki kalesi." şeklinde konuştu.

İki Edirne dostuna, Edirne aşığına fahri hemşehrilik beratı takdim edileceğine değinen Gürkan, "Bu benim için onur ve kıvanç verici bir durum. Sayın Hisarcıklıoğlu ve Sayın Raupp'a 'Evinize hoş geldiniz' diyorum. Prof. Dr. Raupp, Almanya'nın Lörrach kentinde yaşıyor. Lörrach, kardeş belediye olduğumuz bir şehirdir. Raupp, Türkiye'den Lörrach'a giden Türk yurttaşlarına Türk misafirperverliği ile yaklaşarak ev sahipliği yapmıştır. Kendisiyle üniversitemizde birçok çalışmalar gerçekleştirdik. Belediye Başkanı olduktan sonra,  Raupp ile ilişkilerimizi daha da geliştirdik. Raupp, hem kendi şehrinde çok değerli bir temsilcimiz aynı zamanda Avrupa Birliği'nde de çok değerli bir temsilci. Bu nedenle Edirne Belediye Meclisimizin oy birliğiyle aldığı kararla kendisini Edirne'nin fahri hemşehrisi olarak ilan edeceğim." diye konuştu.

kurtuluş resepsiyonu 1

"HİSARCIKLIOĞLU’NUN EDİRNELİ OLMASININ İLK GÜNÜ"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türk iş dünyasının ‘Kutup Yıldızı’ olduğunu vurgulayan Gürkan, "Türkiye’ye iş ve aş yaratılması koşunda Hisarcıklıoğlu’nun çok başarılı çalışmaları oldu. Bundan 1 ay önce TOBB tarafından yaptırılan TIR Parkı açılışında Hisarcıklıoğlu'na fahri hemşehrilik teklifimi ilettiğimde, 'Biz Edirneliyiz, hemen hemen her şeyi biliriz ama ticarette pek parlak değiliz. Bu yaştan sonra Kayserili olamayacağımıza göre Kayseriliyi Edirneli yapalım, o da ticareti üstlensin' dedim. Sağ olsunlar kendileri bu teklifimizi büyük mutluluk ve heyecanla kabul ettiklerini söylediler ve bugün kendisinin de Edirneli olmasının ilk günü. Bundan 440 yıl önce Selimiye, bir Kayseri tarafından yapıldı. 440 yıl sonra Edirne’ye başka bir Kayserili geliyor. Yürekten inanıyorum ki; nasıl Mimar Sinan’ın yaptığı Selimiye’nin şehrimizin öne çıkmasına katkıda bulunmuşsa, Sayın Hisarcıklıoğlu da Edirne'nin marka şehri olması konusunda katkısını esirgemeyecektir." dedi.

Belediye Başkanı Gürkan, konuşmasının ardından Hisarcıklıoğlu ve Raupp'a fahri hemşehrilik beratı takdim etti.

kurtuluş resepsiyonu 2

"TÜM TÜRKİYE'NİN EDİRNE'DEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR"

Edirnelilerin kendisine büyük onur yaşattığını ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Artık ben de bir Edirneliyim. Edirneli olmak benim için her zaman bir ayrıcalıktır. Sayın Başkanımız, konuşmasında 'Kayserililerden öğreneceklerimiz var' dedi ama bence tüm Türkiye'nin Edirne'den ve Edirneliden öğreneceği çok şey var. Allah bir daha bize böyle kurtuluş günlerini yaşamayı nasip etmesin. Ama bundan da bir ders çıkarmak lazım. Çok güzel bir söz vardır, 'Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır.' Şimdi o yıllarda birlik ve beraberliğinizi kaybettiğiniz zaman sizden daha küçük ülkelerin sizi yiyip, yutabildiğini görüyorduk. Onun için duam şu; Allah bu ülkenin 78 milyonu arasındaki kardeşlik, birlik ve beraberliği daim kılsın, aramıza nifak sokmasın." diye konuştu.

Hohenheim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Alman Sivrisinekle Mücadele Birliği Vakfı'ndan Prof. Dr. Manfred Raupp, hemşehrilik beratını gururla taşıyacağını söyledi.

Konuşmaların ardında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 25 Kasım Resepsiyonu için hazırlanan pastayı kesti.

EDİRNE BELEDİYE BANDOSU'NDAN GÜRKAN'A SÜRPRİZ

25 Kasım Kurtuluş Bayramı nedeniyle Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Edirne Belediye Bandosu'nun Edirne'yi tanıtımına katkı sağlayacak olan klibi ilk kez gösterime sunuldu. Klip, resepsiyona katılanların beğenisini kazanırken Belediye Bandosu, Gürkan'a bir sürpriz yaparak, çaldığı müzik eşliğinde restorana girdi. Gürkan, Edirne Belediyesi’ni yurtiçi ve yurtdışında başarıyla temsil eden bandoyu ayakta alkışladı.

kurtuluş resepsiyonu 3

GÜRKAN, EDİRNE’YE HİZMET VERMİŞ MESLEKTAŞLARINI DA UNUTMADI    

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçmiş dönemlerde Edirne Belediye Başkanı olarak görev yapan meslektaşlarını da unutmadı. Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil, Şevki Arman, Güngör Mazlum, İbrahim Ay’ı sahneye davet eden Gürkan, "Çok kısıtlı imkanlarda Edirne’ye büyük katkı sağlayan, çok sevdiğim, fikirlerine değer verdiğim, onlarla sohbet etmekten her zaman haz duyduğum isimler bu gece bizimle birlikteler. Ben sizlerden kocaman yüreği olan bu 4 isme büyük bir alkış istiyorum." dedi.

 Meslektaşlarının tek tek ellerini öpen Gürkan, eski dönem belediye başkanlarını kente vermiş olduklarını emek ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti.