Edirne'de Özgür Çocuklar Parkı Açıldı

Edirne'de Özgür Çocuklar Parkı Açıldı
Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan Özgür Çocuklar Parkı, 23 Nisan'da düzenlenen törenle kullanıma açıldı.

Edirne Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Özgür Çocuklar Parkı, 23 Nisan'da çocuklara hediye olarak kullanıma açıldı. Açılış törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Vali Vekili Mustafa Ergül, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, "Atatürk'e benzeyen adam" olarak tanınan tiyatro ve sinema oyuncusu Göksel Kaya çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan açılış konuşmasında, Atatürk'ün Türk gençliğine güvenmesinin boşu boşuna olmadığını belirterek, "Çocuklarımız çok özlemiş, istemiş ki inşaat aşamasında bile parkta oynamak istediler, onları dışarı çıkaramadık. Biz de alınabilecek tüm önlemleri aldık ve parkta oynamalarına izin verdik. Tamamı belediyemizin imkanlarıyla işçimizle, ustamızla, dişimizle tırnağımızla hazırladığımız parkı, 23 Nisan'da çocuklarımıza hediye ediyoruz. 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygıyla ve minnetle yad ediyorum." sözlerini kullandı.

Haberin foto galerisi için tıklayın

Vali Vekili Mustafa Ergül ise konuşmasında "23 Nisan'a denk getirilerek açılışı yapan Özgür Çocuklar Parkı, tüm çocuklara bir armağan olsun. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi.

Vatandaşlar, açılışa katılan "Atatürk'e benzeyen adam" olarak bilinen tiyatro ve sinema oyuncusu Göksel Kaya'ya, fotoğraf çekilmek için büyük ilgi gösterdi.

Kurdele kesiminden önce Edirne Belediyesi Çocuk Korosu, Şef Yaşar Özel yönetiminde mini konser verdi. Ardından çocuklar tarafından açılış kurdelesi kesildi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi