Edirne'de Sağlık Çalışanları İş Bırakma Eylemi Yaptı

Edirne'de Sağlık Çalışanları İş Bırakma Eylemi Yaptı
Türk Sağlık Sen Edirne Şubesi üyeleri 14 Mart Tıp bayramı öncesi, taleplerinin dikkate alınması amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen Türk Sağlık Sen Edirne...

Türk Sağlık Sen Edirne Şubesi üyeleri 14 Mart Tıp bayramı öncesi, taleplerinin dikkate alınması amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen Türk Sağlık Sen Edirne Şubesi üyeleri bir basın açıklaması yaptılar. Grup adına açıklama yapan Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, “Bugün 13 Mart. Türk Sağlık Sen olarak, haklı taleplerimiz ve emeklerimizin karşılığı için Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne'de de iş bırakıyoruz.” dedi.

Sağlık çalışanlarının sorun ve sıkıntılarının giderek arttığı bir dönemi yaşadıklarını iddia eden Kanpolat, “Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte, çalışan talepleri sürekli olarak görmezden gelinmekte ve ne yazık ki kağıt üzerinde yapılan anketler, istatistikler gerçeği yansıtmamaktadır. O mutlu gösterilen sağlık çalışanı sadece kağıt üzerinde kalmıştır. Gerçekte öyle bir sağlık çalışanı aramak rüyadan öte gitmeyecektir.”

Kanpolat Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da seslendi ve sözlerini şu şekilde noktaladı; “Edirne halkının bağrına basarak milletvekili seçtiği sayın sağlık Bakanımızın tüm sağlık çalışanlarının haklı taleplerini bir an önce çözüme kavuşturmasını Edirne deki tüm sağlık çalışanları olarak bekliyoruz.”