Edirne'den İstanbul'a Kültür Gezileri Başladı

Edirne'den İstanbul'a Kültür Gezileri Başladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın geçen yıl Ramazan ayında başlattığı Edirne’den İstanbul’a kültür gezileri bu yılda devam ediyor. Ramazan ilk 4 gününde, 4 ayrı mahalleden 200 kişi kültür gezilerine katıldı....

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın geçen yıl Ramazan ayında başlattığı Edirne’den İstanbul’a kültür gezileri bu yılda devam ediyor. Ramazan ilk 4 gününde, 4 ayrı mahalleden 200 kişi kültür gezilerine katıldı. Geziye katılanlar iftarlarını ise Edirne’de Keyfzade Restaurant'ta açtı.

Edirne Belediye Başkanı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geçen yıl Ramazan ayında başlatılan Edirne’den İstanbul'a Kültür Gezileri bu yılda devam etti. Ramazanın ilk dört gününde Abdurrahman, Mithatpaşa, Barutluk ve Dilaver Mahallelerinden yaklaşık 200 kişi Edirne’den İstanbul'a gitti.

İstanbul’da 1453 Panorama, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Sultanahmet Cami, Hipodrom (Sultanahmet Meydanı), Mısır Çarşısı'nı gezen Edirneliler, daha sonra Edirne dönüşünde iftarlarını Edirne Belediyesi'nin kendileri için hazırladığı iftar sofrasında oruçlarını açtılar.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geziden dönen vatandaşları iftar sırasında ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile sohbet eden Edirneliler, Başkanımıza bize sunduğu bu imkânlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok eğlendik, daha önce gitmediğimiz yerlere gittik. Eyüp Sultan Camiinde ibadet ettik. Çok mutluyuz.” diye konuştular.  

Edirne’den İstanbul’a Kültür Gezilerini geçen yıl düzenlediklerini ifade eden Gürkan, "Şehrimize her yıl, farklı il ve ilçelerden her gün tur otobüsleri geliyor; ‘Neden Edirne’den İstanbul’a biz halkımızı götürmeyelim’ dedik. Geçen yıl böyle bir organizasyona imza attık. Halkımız büyük talep gösterdi. Bu gezileri bu yılda devam ettirmeye karar verdik. Ramazan ayı boyunca, her gün bir mahalleden 50 vatandaşımız, bu organizasyonumuzdan yararlanabilecek." dedi.

istanbul kültür gezileri