Edirne'den Sonra İstanbul'da

Edirne'den Sonra İstanbul'da
Edirne'de 2011 yılında kurulan Sokakta Sanat Var, yerel sınırlarını aşarak sanatın en işlek olduğu semtlerden biri olan Beşiktaş'a geliyor.

Edirne'de 2011 yılında Gencay Adıgüzel'in öncülüğünde Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Sokakta Sanat Var hareketi, yüzlerce gönüllü çalışanın katılımıyla beraber 5 yıllık bir sürecin sonunda Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Derneği olarak resmi bir oluşum gerçekleştirdi. Bu 5 yıllık süreçte Sokakta Sanat Var Derneği ve Edirne'de düzenlenen gelenekselleşmiş Sokakta Sanat Var Festivali, Edirne'de yüz binlerce insana ulaştı. 6 tiyatro oyunu, 5 festival, 60 etkinlik ve ufak çaplarda 100'lerce sanat etkinliği düzenleyen ve yapılmasında katkı sağlayan Sokakta Sanat Var, yerel sınırlarını aşarak, İstanbul'da sanatın en işlek olduğu semtlerden biri olan Beşiktaş'a geliyor. Beşiktaş Belediyesinin destekleriyle Sokakta Sanat Ver Derneği, Beşiktaş'ta çalışmalarına aktif rol oynamaya başlayacak.

Hem Edirne'de hem de İstanbul'da çalışmalarını yürütecek olan Sokakta Sanat Var Derneğinin İstanbul tanışma toplantısı, 23 Ekim 2016 Pazar günü saat 14:00'de Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezinde yapılacak. EJH

ssvist