Edirne'den Türkiye'de Bir İlk!

Edirne'den Türkiye'de Bir İlk!
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi geçen beşeri ilaçların bertaraf projesi hayata geçirildi. Proje ile artık tarihi geçen ilaçlar evde saklanmayacak.

Eczaneler dışında yapılan ilaç satışlarının denetimleri esnasında elde edilen ilaçların imhasının ardından ortaya çıkan 'tarihi geçen beşeri ilaçların bertaraf projesi', Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatıldı.

İlimizde hizmet veren 52 aile sağlığı merkezi ile özel ve kamu hastanelerinin acil ve polikliniklerine konan tıbbi atık kutuları sayesinde tarihi geçen ilaçlar toplanmayı amaçlanıyor. TOKİ aile sağlığı merkezinde tanıtımı yapılan tıbbi atık kutuları hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, "Ülke genelinde bilinçli ve düzenli ilaç kullanımı arttırmak amacıyla başlatılan kampanyada tarihi geçen ilaçların toplanması hedefleniyor. İlaçların hepsi birer kimyasal üründür. Tarihi geçen ve atılan ilaçlar doğaya ve çevreye zarar veriyor. Bunun önüne geçmek için sağlık merkezlerimize tıbbi atık kutusu koyarak tarihi geçen ilaçları bertaraf etmek istiyoruz." dedi.

İlaçların belediye tarafından toplanacağını belirten Kişioğlu, ilaçların valilik tarafından finanse edilerek özel bir şirkette bertaraf edileceğini bildirdi.