Edirneli Güreşçilerin Soho Başarısı

Edirneli Güreşçilerin Soho Başarısı
Yunanistan'ın Selanik şehrine bağlı Soho Beldesinde 29 - 30 Haziran tarihlerinde geleneksel yağlı güreşler yapıldı. Edirne Belediyesi pehlivanlarının da katıldığı güreşlerde, Ahmet Yavuz başpehlivan olurken, büyükortada...

Yunanistan'ın Selanik şehrine bağlı Soho Beldesinde 29 - 30 Haziran tarihlerinde geleneksel yağlı güreşler yapıldı. Edirne Belediyesi pehlivanlarının da katıldığı güreşlerde, Ahmet Yavuz başpehlivan olurken, büyükortada Belediye pehlivanlarından Caner Koşum birinciliği elde etti.

Soho beldesinde her yıl gerçekleştirilen ve Yunanistan'daki en büyük yağlı güreş organizasyonu olarak kabul edilen güreşlere Türkiye ile birlikte Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan toplam 40 güreşçi katıldı. Organizasyonun ilk gününde sadece küçük boylarda Yunanlı minder güreşçileri çayıra çıkarak mücadele etti.

İkinci gün ise yağlı güreşler gerçekleştirildi. Hafif yağmurlu bir havada düzenlenen organizasyona Yunanlı izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. Yunanlılar ailece güreşleri izledi ve bitene kadar da sahadan ayrılmadı.

Yağlı güreş müsabakalarında bilinenden farklı uygulamalar gözden kaçmadı. Bölgedeki güreşlerde, pehlivanın sırtının tamamen yere yapışması ile yenilginin gerçekleşmesi kuralı, ayrıca güreşlerde ihtar ve puanlama usulünün olmaması, pehlivanların rakiplerini yenmesi için uzun süre mücadele etmelerine neden oldu. Bu nedenle saat 16'da başlayan yağlı güreşler gece 12'ye kadar sürdü.

Güreşlerde pehlivanlara altışar kişiden oluşan davul-zurna ekibi eşlik etti.

Selanik'e bağlı Soho bölgesinde gerçekleştirilen yağlı güreşlere Edirne Belediyesi'nden pehlivanlar Serkan Üğdüler, Gürsel Umut, Sedat Çelik, Caner Koşum, Ayhan Aktürk ve Soner Toto ile birlikte Ahmet Yavuz, Asil Çelik, Ayhan Çelik ve Ali Gökçen katıldı.

Müsabakalar sonucunda Başpehlivanlık güreşlerinde Edirneli pehlivan Ahmet Yavuz, finalde karşılaştığı Ali Gökçen'i yaklaşık 1,5 saat süren ve gece 23.50'de sonuçlanan müsabakada yenerek başpehlivan oldu. Aynı kategoride Edirne Belediyesi pehlivanı Soner Toto ise üçüncülük elde etti.  Edirne Belediyesi pehlivanlarından Caner Koşum büyükortada birinci, Ayhan Aktürk  de aynı kategoride ikinci oldu. Başaltı güreşlerinde ise Yunanlı güreşçiler derece aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye güreşçilerinin aldığı derecelerden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, "Edirne Belediyesi olarak sporcularımıza her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Onların aldıkları başarılar bizleri her zaman gururlandırıyor." dedi.

edirneli güreşçilerin soho başarısı