Edirne'nin Belediye Başkanı Değişti

Edirne'nin Belediye Başkanı Değişti
Recep Gürkan, makamını Roman Meclis Üyesi Erkan Makas'a bıraktı.

2014 yılında göreve başlamasıyla birlikte 'Kakava Ateşi'ni şimdiye kadar hiçbir Roman başkanın yakmadığını belirterek, başkanlık vekaletini Roman Meclis Üyesi Erkan Makas'a bırakan Recep Gürkan, bu yıl da geleneği bozmadı. Roman geleneğinde baharın müjdesi olarak her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Şenlikleri nedeniyle başkanlık makamı Erkan Makas'a bırakıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kakava Ateşini roman meclis üyesi olarak kendisinin yakmasını istediğini ifade eden Makas, "Bin yıllık bir geçmişe sahip olan Kakava Ateşi geleneğimizi bu yıl da devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kakava Ateşini roman meclis üyesi olarak benim yakmamı istedi. Kendisine bu düşünceli tavrından dolayı teşekkür ediyorum. Kakava demek bahar demek; bahar demek umut demek; umut demek, mutluluk demek… Baharla birlikte ülkemize, milletimize barış dolu, huzur dolu günler diliyorum. Ülkemizin diğer bir ucunda yaşanan terör olaylarının bir an önce bitmesini ve vatanımızı canı pahasına koruyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

Makas ayrıca, "Ben bir Romanım, ben bir Çerkez'im, ben bir Kürt'üm, ben bir Türk'üm. Ne mutlu Türküm Diyene!" diyerek tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi