Edirne'nin Kurtuluşu Etkinlikleri

Edirne'nin Kurtuluşu Etkinlikleri
Edirne'nin kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla 25 Kasım 2015 Çarşamba günü 'kurtuluş korteji' ve ardından kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek.Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, yarın törenlerle...

Edirne'nin kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla 25 Kasım 2015 Çarşamba günü 'kurtuluş korteji' ve ardından kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek.

ejh edirnenin kurtuluşu

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, yarın törenlerle kutlanacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelileri kurtuluş kortejine ve ardından gerçekleştirilecek kutlamalara davet etti.

Edirne'nin kurtuluşu dolayısıyla gerçekleştirilecek programda ilk önce saat 12.15'te Atatürk heykelinin önünde çelenk sunma töreni düzenlenecek. Bu törende valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı tarafından anıta çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Şiirler okunacak ve ardından Mehter takımı gösteri sunacak.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri dahilinde yer alan kurtuluş korteji ise saat 13.00'te Şevki Arman Caddesi üzerinden başlayacak olup sırasıyla Muammer Aksoy Caddesi, Ali Rıza Atatürk Caddesi, Güngör Mazlum Caddesi şeklinde devam edecek ve Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden E-5'e çıkılarak kapalı spor salonu önünden Saraçlar Caddesi'ne gidecek. Kortej, 25 Kasım Stadyumu'nda son bulacak.

Kortej sonrasında ise 25 Kasım Stadyumu'nda kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada "Madem geçit töreni olmuyor, biz de kendi kortejimizi kendimiz gerçekleştiririz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Vali Konağı önünden başlayan bir kortej oluşturacağız. Ayrıca kortejin ardından 25 Kasım Stadyumu'nda kutlama etkinlikleri yapılacak." dedi.

kurtuluş kortej