Edirne'ye Şeyh Bedreddin Heykeli Dikilecek mi?

Edirne'ye Şeyh Bedreddin Heykeli Dikilecek mi?
Edirne'de son zamanlarda tartışma yaratan Şeyh Bedreddin heykeli dikilecek mi? Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açıkladı...

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından "Ölümünün 597'nci Yılında Şeyh Bedreddin'in Yaşamı ve Felsefesi" isimli panel düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan panelin moderatörlüğünü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı. Panele yazar ve araştırmacılar Cemal Canpolat, Erdem Çevik ve İhsan Eliaçık panelist olarak katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Şeyh Bedreddin'in heykelinin dikileceğini söylemesi üzerine farklı tepkiler gelmişti. Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, Şeyh Bedreddin'in dönemin FETÖ'sü olarak nitelemişti.

Panelde konuşan Gürkan, Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım'ı hedef alan konuşmasında, "Şeyh Bedreddin'i, isminin önündeki sıfat nedeniyle bir tarikat şeyhi zannediyor. Bu hem Edirne hem de hukuk adına çok üzücü bir durum. Bir deyim vardır, her gördüğün sakallıyı baban sanma diye. İsminin önünde şeyh var diye Bedreddin, tarikat şeyhi olmuyor. Ona dönemin FETÖ'sü demek garabetin ötesinde bir vaka olsa gerek. İnanıyorum ki bu kardeşimiz söylediklerinden ve yaptıklarından pişman olur." dedi.

Edirne Adliyesi ve Baro Konağı'nın arasında bulunan belediye arazisine Şeyh Bedreddin'in heykelinin dikileceğini belirten Gürkan, alanı Şeyh Bedreddin Parkı olarak düzenleyeceklerini söyledi.

EJH