Eğlence Protestoya Dönüştü

Eğlence Protestoya Dönüştü
Edirne’de yoğun kar yağışının ardından, önceki akşam sosyal medya üzerinden haberleşen yüzlerce Trakya Üniversitesi öğrencisi Zübeyde Hanım Parkında bulaşarak kartopu savaşı gerçekleştirdi. Öğrenciler yoldan geçen şehir içi ulaşımda kullanılan ETUS araçlarına tepkilerini de kartopu atarak gösterdi.

Edirne'de pazar günü etkili olan yoğun kar yağışının ardından sosyal medya üzerinden, 'Trakya Üniversitesi Kar Topu Savaşı' etkinliği oluşturan öğrenciler, üniversitenin tatil olmasını da fırsat bilerek saat 22.30'da Zübeyde Hanım Parkında buluşarak karın tadını doyasıya çıkardı.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinlikte iki gruba ayrılan öğrenciler gecenin ilerleyen saatlerine kadar, soğuk havaya rağmen karda oynamayı sürdürdü. Etkinliği açan üniversite öğrencisi Mehmet Sinan, amaçlarının üniversite ortamını biraz daha canlandırmak ve renklendirmek olduğunu belirterek "Sonuçta Edirne'ye kar bu şekilde çok az yağıyor. Bunu değerlendirmek istedik. Gördüğünüz gibi böyle güzel manzara çıktı ortaya. Gerçekten mutluyum böyle bir etkinlik açtığımız için. Etkinliğe bir-iki saat öncesinde karar verdik. Etkinliğe ilginin çok olduğu görünce saatini biraz ileriye aldık. Bir buçuk saatte 300'ü aşan öğrenci topladık. Buna vesile olduğum için çok mutluyum." dedi. Öğrencilerin bu etkinliği soğuk havaya rağmen gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

ETUS'a tepki

Gündem Gazetesinde yer alan habere göre, öğrencilerin bir bölümü, Zübeyde Hanım Parkında yola karşılıklı olarak dizilirken, yoldan geçen Edirne Toplu Ulaşım Sistemi(ETUS)'ne ait minibüslerin geçişi sırasında, memnuniyetsizliklerini ifade ederek araçları kartopu yağmurunu tuttular.