EKK'den "Havamız Nasıl?" Toplantısı

EKK'den "Havamız Nasıl?" Toplantısı
Edirne Kent Konseyi tarafından her ayın son çarşamba günü yapılan toplantıların bu ayki konusu kentin havası.

Edirne Kent Konseyi (EKK) tarafından her ayın son çarşamba günü yapılan toplantıların bu ayki konusu kentin havası. Edirne'deki hava kirliliği gerçekleştirilecek panelle masaya yatırılacak.

EKK Başkanı Ziya Gökerküçük, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılı Ekim ayında açıklanan hava kalitesi verilerine göre kükürt dioksit ortalamasının en yüksek bulunduğu iller arasında Edirne'nin de yer aldığını belirterek, "Beş yılda elbet çok şey değişti; doğalgaz kullanımı arttı, çeşitli önlemler alındı ama bu, kirliliğin bittiği anlamını taşımıyor. Isınma amaçlı yakıt tüketiminin en üst safhada olduğu ve kent içi trafiğinin de yoğun olduğu aylardayız. Danışma kurulumuzun önerisi ve yürütüme kurulumuzun onayı sonrasında EKK Çevre Sağlığı Çalışma Grubu önderliğinde yapılacak toplantıda kentimizin hava kirliliği durumu ortaya konmaya çalışılacak. Ortaya çıkan durum sonrasında yapılabilecek çalışmaların da önerilmesinin amaçlandığı toplantıda yurttaş olarak bizlere düşen görevlerin de belirlenmesi öngörülmektedir." dedi.

Amaçlarının kirlilik konusunda toplumu bilinçlendirerek farkındalık yaratmak ve yetkili kurumların görevlerini daha aktif, daha duyarlı yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Gökerküçük, çalışmanın sloganının "Edirne'de Hava Kirliliği: Neler Yapmalı, Kimler Yapmalı?" olarak belirlendiğini söyledi.

28 Aralık 2016 Çarşamba günü 18.00 ile 20.00 saatleri arasında Edirne Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilecek toplantıya tüm kentlileri davet eden Gökerküçük, "Kurumlarımız görevleri gereği kentimiz ve bölgemizde kirliliğin oluşmaması anlamında çalışmalar yapmaktadırlar. Kurumlarımızın yaptığı çalışmaların birbiriyle paylaşımı yanında kentli ile paylaşımının da amaçlandığı toplantıya ilgili 10 kurum davet edilmiştir. EKK olarak resmi kurumlarımızın çalışmalarını kentlilerle buluşturmanın anlamlı olduğu bir yıldır yapılan aylık toplantılar sonucunda görülmüştür. Kentliler olarak sorularımızı sorarak yanıtlarımızı alabilmekteyiz ve durum hakkında katılanlar bilgilenmekte ve katılamayanlar da basın yoluyla bilgi sahibi olmaktadır." sözlerini kullandı.

EJH