Milyonları ilgilendiriyor! Memur ve emekli maaş zammı enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

Milyonları ilgilendiriyor! Memur ve emekli maaş zammı enflasyon farkı yüzde kaç oldu?
2024 Şubat ayı enflasyon verileri, TÜİK’in enflasyon farkıyla beraber belli oldu. Peki, TÜİK memur ve emekli zammı enflasyon farkı yüzde kaç oldu? Temmuz 2024’te enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı konusunda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon farkı etkin rol oynuyor. Bu nedenle, şubat ayının enflasyon verileri ilgili memur ve emekli vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

bir-baslik-ekleyin.png

TÜİK ENFLASYON FARKI YÜZDE KAÇ OLDU?

TÜİK, iki aylık enflasyon farkını açıkladı. Buna göre, ocak ayında aylık bazda 6,70 olan enflasyon, şubat ayında 4,53 oldu. Bu kapsamda, memur ve memur emeklisinin alacağı 2 aylık enflasyon farkı 11,53'e ulaştı.

Ancak bu zam, temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

bir-baslik-ekleyin-4-001.png

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ 2024'TE YÜZDE KAÇ ZAM ALDI?

Memur ve memur emeklisi 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam aldı. Bu kapsamda, en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye yükseldi.