Enez "Sahili Gösterme" Projesi

Enez "Sahili Gösterme" Projesi
Üzerlerine asıldığı tabeladan anladığımız kadarıyla Enez Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa Enez Sahil Düzenleme Projesi...

Üzerlerine asıldığı tabeladan anladığımız kadarıyla Enez Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa Enez Sahil Düzenleme Projesi kapsamında 2014 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Destekleme Programı dahilinde Enez kumsalının belirli noktalarına yerleştirilen tuvalet, duş ve soyunma kabinleri oldukları yerde işlevselliği olmayan bir şekilde boş boş duruyor. Birkaç ay önce yapımına başlanan ahşap kabinler hâlâ kullanıma açılmadı. Gözlemlerimize göre kabinlerin yapımının bitmesine rağmen, ilk önce yapılması gereken altyapıları halen yapılmadığı için kabinlerin hiçbiri faaliyete geçirilememiştir.

Acaba bu proje tamamlanmış olarak mı sayılıyor? Kullanım amacı önemli değil mi? Yoksa bu kabinler kışın ilgili kurumların kendi aralarında yapacağı bir törenle mi kullanıma açılacak? Ahşap kabinler, kullanıma açılmadan çürüyecek mi? Altyapı yapıldıktan sonra kabinler yenilenecek, kabinler yenilenene kadar altyapı bir daha mı bozulacak? Sistem böyle mi işleyecek yoksa?..

enez sahil düzenleme kabinler

Ayrıca ilgimizi çeken bir şey ise kapılara koyulan kilitler oldu. Kapılara hem içeriden hem dışarıdan sürgülü kilit, ayrıca dışarıdan da asma kilit koyulmuş durumda. Asma kilidin daha kullanıma açılmadığından koyulduğunu anladık ancak sürgülü kilidin hem iç tarafa hem dış tarafa koyulmasının nedenini hiç mi hiç anlayamadık.

Vatandaşlar, bu sorulara ilgili kurumlardan cevap bekliyor. Kabinleri kullanamadıktan sonra neden yapıldığını merak ediyorlar. Ayrıca eğer önümüzdeki yaz kullanıma açılacaklar ise neden şimdiden yapıldığını merak ediyorlar.

enez sahil düzenleme kabinler 2