Engelli Aracı Şarj İstasyonları Yenilendi

Engelli Aracı Şarj İstasyonları Yenilendi
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete sunulan ancak bir süre sonra vatandaşlar tarafından zarar verilen akülü engelli aracı şarj istasyonları yenilendi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kentte faaliyet gösteren 8 engelli derneğiyle birlikte kurulan akülü tekerlekli sandalyelerin şarj edilmesini sağlayan 2 istasyonun açılışı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirilmişti. Bazı vatandaşların şarj istasyonlarına zarar vermesinin ardından Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonları yenilenerek, sayısı da 4'e çıkarıldı. Saraçlar Caddesi, Ayşekadın, Kıyık ve Fatih Mahallesi'ne kurulan akülü engelli aracı şarj istasyonlarıyla engelli vatandaşlar akülü araçlarını şarj ederken, müzik dinleyebilecek, Saraçlar Caddesi'ndeki şarj istasyonunda bulunan LED ekranla tanıtım videolarını da izleyebilecekler.

Edirne Belediyesi olarak engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Gürkan, "Engelli vatandaşların da, bu kentte yaşayan her birey gibi kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmeleri en temel insanlık haklarından biridir. Bizlere düşen en önemli görevlerden biri ise, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkarak, onların ve yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmaktadır." dedi.

Engelli vatandaşların da bu kentte özgürce dolaşabilme hakkına sahip olduğunu ifade eden Gürkan, "Hep aynı şeyi söylüyorum. Bir kentin çağdaşlığının çok fazla kıstasları ve ölçütleri var. Bana göre en önemli kıstas şu; 'Bir engelli arkadaşımız, evinden çıkıp engelsiz bir şekilde şehre gidip, bütün işlerini halledip, yeniden eve dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir.' Edirne böyle bir kent mi? Maalesef değil. Dünyada böyle bir kent var mı? Maalesef yok. Ancak biz bu amaçla çıktığımız yolda, çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Ben engelli aracı şarj istasyonlarını tekrar Edirne halkına emanet ediyorum." diye konuştu.