'Engelsiz Yaşam Merkezi' Hizmete Başladı

'Engelsiz Yaşam Merkezi' Hizmete Başladı
Edirne Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Engelsiz Yaşam Merkezi', 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde törenle hizmete açıldı.

Edirne Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Engelsiz Yaşam Merkezi', 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde törenle hizmete açıldı. Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye başkan yardımcıları, belediye daire müdürleri, Edirne’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcileri, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ENGELLİ BİREYLER ASLINDA ÇOK GÜÇLÜ"

Engelsiz Yaşam Merkezinin hizmete başlama töreninin de konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin en büyük eksikliklerinden birini bu merkezle tamamladıklarını ifade ederek, "Edirne’de valilik, belediye, sivil toplum örgütleri, il müdürlükleri ve dernekler olarak; el ele, omuz omuza, yürek yüreğe engelli vatandaşları daha ferah, daha özgür, daha konforlu bir ortamda özgürlük içerisinde yaşamlarını sürdürebilmelerine destek olmaya devam ediyoruz." dedi.

engelsizyasammerkezirg

Engelli vatandaşların "Bizi anlayın, bize acımayın. Biz istemeden biz izin vermeden bize yardımcı olmaya çalışmayın. Sadece bizim önümüze çıkacak engelleri arttırmayın, gerisini biz hallederiz." dediklerini belirten Gürkan, engelli bireylerin aslında çok güçlü bireyler olduklarını söyledi.

"HEDEF ENGELSİZ KENT EDİRNE"

Ailesinde engelli bir bireyle yaşamış biri olarak engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları anlayabildiğini belirten Gürkan; "Kalplerdeki engelleri kaldırdığımız zaman, birbirimizi anladığımız, birbirimize sevgiyle yaklaştığımız zaman; yollardaki, kaldırımlardaki engeller kendiliğinden çözülecek sorunlar olacaktır. Hedefimiz Edirne'yi engelsiz bir kent haline getirmek ve belki de Türkiye’de bir ilk olacak engelsiz kent bayrağını Edirne’ye almak." dedi.

engelsizyasammerkezigo

"PROBLEMLERİ ÇÖZMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ"

Edirne Valisi Günay Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün dünyada engellilerin ihtiyaçlarının farkına varma, 'toplumda beraber nasıl yaşanabilir' sorusunun cevabının bulunacağı, her türlü engelin nasıl ortadan kaldırılacağının tartışıldığı ve çözüm yollarının bulunduğu bir gün olduğunu belirtti. Edirne Belediyesine hizmete sunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi için teşekkür eden Vali Özdemir, "Devlet olarak engellilerin yaşadığı problemleri çözmekle yükümlüyüz. Çalışmalarımızda öncelikli olarak bu yönde. Kamu olarak engellilerimize yönelik bu tür tesisler yapmaya, destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

engelsizyasammerkezi1

Konuşmaların ardından Vali Özdemir ve Başkan Gürkan, engelli vatandaşlarla birlikte Engelsiz Yaşam Merkezini gezdiler. Merkezde her tür engel çeşidine uygun olarak aktiviteler bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, Edirne'nin vizyon projelerinden olan Engelsiz Yaşam Merkezinin 2 kat ve terastan oluştuğunu söyledi. Merkezle ilgili bilgi veren Gürkan, "Merkezde, resim atölyesi, bilgisayar odası, spor salonu, mini toplantı salonu, dinlenme odası bulunuyor. Resim ve müzik öğretmenleri başta olmak üzere engellilere eğitim verecek uzmanlar görev yapacak. Merkezin bahçesinde de engellilere yönelik kapsamlı, büyük engelsiz oyun aletlerinin yer aldığı bir alan ve uzman bir ekibin görev yaptığı revir bulunuyor." dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi: Şükrüpaşa Mahallesi Şehit Polis Nefize Özsoy Caddesi (Özgür Çocuklar Parkı Yanı)

EJH