Er Meydanı 6 Aydır Sular Altında

Er Meydanı 6 Aydır Sular Altında
Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Tunca nehrinin taşması nedeniyle yaklaşık 6 aydır sular altında.Edirne'de ekim ayından beri yaşanan taşkınlar nedeniyle 4 mahalleyi birbirine bağlayan...

Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Tunca nehrinin taşması nedeniyle yaklaşık 6 aydır sular altında.

Edirne'de ekim ayından beri yaşanan taşkınlar nedeniyle 4 mahalleyi birbirine bağlayan Fatih, Kanuni ve Sarayiçi Köprülerinden geçiş mümkün değil. Ayrıca taşkın nedeniyle Edirne Sarayı kazı çalışmaları durduruldu ve Balkan Şehitliği ziyaretlere kapatıldı. 

"Nehir debileri 2 katına çıktı"

Edirne DSİ 11'inci Bölge Müdürü Adil Sabancı, nehir debilerinin normalden çok daha yüksek olduğunu, nehirlerin normalden 2 kat daha fazla aktığını belirtti. Nehir debilerinde ufak çaplı düşüşler yaşandığını belirten Sabancı, Normalde ortalama saniyede 400 metreküp hızla akan Meriç Nehri'nin saniyede 850 metreküp ile aktığını söyledi. Sabancı sözlerine şöyle devam etti: "Tunca Nehri ise saniyede 80 metreküp ile akması gerekirken saniyede 169 metreküp akarak zaman zaman seddeleri patlatıp taşkınların yaşanmasına sebep oluyor. Bu arada önümüzdeki günlerde bölgede çiftçilerimizin çeltik ekimi başlayacağı için taşkından zarar görüp patlattığı sedde onarımı için ihale düzenledik. İhaleyi alan firmalar onarım çalışmalarına başladı. Böylelikle patlak seddeler onarılıp çeltik ekimi yapan çiftçilerimiz ekim zamanına yetiştirip mağdur olmalarını ordan kaldıracağız."