Erdin Bircan, Abdullah Bostancı'ya Dava Açtı

Erdin Bircan, Abdullah Bostancı'ya Dava Açtı
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Bostancı'ya maddi ve manevi tazminat davası açtı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Bostancı’nın siyasi nezaketten uzak hakaret dolu açıklamalarına yargının gereken yanıtı vereceğini belirtti.

23 Kasım 2016'da Enez'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı nedeniyle düzenlenen törene katılan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'a, programda olmadığı gerekçe gösterilerek kürsüde konuşma yapmasına izin verilmemişti. Konuşma yapmasına izin verilmeyen Bircan, tepki göstererek tören alanını terk etmiş ve yaptığı açıklamada "Kendi doğduğum, büyüdüğüm yer olan ilçem Enez’de kurtuluş günü töreninde belediye başkanı ve onun talimatı ile hareket eden kaymakam halkı tarafından seçilmiş milletvekilini, milli iradeyi konuşturtmadı." demişti.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Enez Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Bostancı, "Enez’de bir gün dahi yaşamamış beyni boş ukala, yalan dolanla bir yerlere gelen, Enezli olamaz. Bu adama bu elbise bol gelmiş. Bulunduğu sıfatı taşıyamıyor. Keşan, İpsala, Enez’de de şovmenlik yaptı. TBMM'de kendisine 15 dakika konuşma verildi, 15 dakika ağzını bantladı. Beyni boş olan, ukalalık yaparak gündemde kalmaya çalışır. Edirne’den Enez’e kadar herhangi bir yerde bir hizmet yapmış mı veya TBMM’de bilim bilgi ile bölgemiz ile ilgili bir konuşması var mı? Yok!" sözlerini kullanmıştı.

"HUKUK KARŞISINDA HESABINI VERECEK"

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı'nın sosyal medya hesabından kendisine hakaret ettiğini öne süren Bircan, avukatı aracılığıyla, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bostancı'ya maddi ve manevi tazminat davası açan Bircan, Bostancı'nın hakaret dolu paylaşımı ile ilgili kamuoyundan gelen talepler karşısında açıklama yapmanın zaruri olduğunu ifade ederek, "Bostancı’nın yaptığı açıklamayı esefle kınıyorum. Bu siyaset dili değil, siyasette normalleşmeye çalışan bir ülkede bu söylemin ortaya çıkmasını gerçekten kınıyorum. Hukuk karşısında hesabını verecektir. Ona yanıt vererek onun seviyesine düşmeyeceğim. Benim üzerimden siyaset yapmaktan vazgeçsin." dedi. EJH