"Erken Yaşta Evlilik" Okullarda Anlatılıyor

"Erken Yaşta Evlilik" Okullarda Anlatılıyor
Edirne Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında erken yaşta evliliğin önüne geçilmesi amacıyla Edirne Merkez’deki okullarda seminerler verilmeye devam ediyor.Edirne Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlığı...

Edirne Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında erken yaşta evliliğin önüne geçilmesi amacıyla Edirne Merkez’deki okullarda seminerler verilmeye devam ediyor.

Edirne Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlığı Birimi tarafından Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde "Erken Yaşta Evlilik" konulu bir seminer verildi.

Edirne Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlığı Birimi’nden yapılan açıklamada "İlimizde berdel, başlık parası gibi kültürlerimiz olmasa da bizde de küçük yaşta kızlarımızın ve erkeklerimizin evlilik isteklerine aileler göğüs gerememekte ve onların taleplerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Erken yaşta yapılan evlilikler küçük kızların bedensel ruhsal sağlığı ve doğacak bebeklerin gelişim dönemlerini olumsuz etkilemektedir.” denildi. Yapılan seminerlerin sonucunda geri dönüşlerin güzel olduğunu belirten Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi “Edirne Belediyesi olarak hemen hemen her okulda seminerler vermekteyiz. Kızlarımızı bilinçlendirmek, eğitimlerinin devamlılığını sağlamak amacı ile okullarda erken yaşta evlilikler ile ilgili eğitim seminerlerine aralıksız devam etmekteyiz." dedi.

erken yaşta evlilik 2