Esnafa Faizsiz Kredi Müjdesi

Esnafa Faizsiz Kredi Müjdesi
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı, esnaf ve sanatkarlara yönelik faizsiz kredi destekleri hakkında açıklama yaptı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, Başbakan Davutoğlu tarafından duyurulan esnaf ve sanatkarlara faizsiz kredi desteği hakkında açıklama yaptı.

14 Aralık 2015 tarih ve 2015/8296 sayılı kararname ile Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla, esnaf ve sanatkarların 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanım imkanı olduğunu belirten Emin İnağ, "Bu kredi kullanımında Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nin kredi kullandırma şartları geçerli olacak. Kullanılan kredi miktarına bağlı olarak, kooperatifler kefil ve ipotek talep edeceklerdir. Bu krediler faizsiz olacak. Sadece %1 bloke sermaye kesintisi, 500 TL banka ve kooperatif masrafı ve kredi kullanacak kişinin yaşına göre sigorta bedeli kesilecek. Ayrıca 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanılabilmesi için esnaf ve sanatkarın 2016'ya devir eden kredi borcunun bulunmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Esnaf ve sanatkarlara sağlanan bu imkan ile ilgili kendi görüşlerini dile getiren Emin İnağ, "Esnaf ve sanatkarlar için çok güzel bir uygulama. Ancak bu uygulama geçmiş dönemde üç kez çıkarılmıştı, buna rağmen bankalarca dikkate alınmayan sicil affı mağduru esnaflar vardı. Kredi desteği, sicil affı mağduru esnafın da yararlanabileceği şekilde düzenlenmelidir." dedi.