ETUS Örnek Olmaya Devam Ediyor

ETUS Örnek Olmaya Devam Ediyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesinden bir heyet Edirne'ye gelerek uygulanan toplu taşıma sistemi hakkında bilgi aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden gelen bir heyet Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ederek Edirne’de uygulanan toplu taşıma sistemi hakkında bilgi aldı. Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek adına Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gürkan, toplu taşımada örnek bir belediye olmanın kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS); Samsun, Kocaeli ve Sakarya'dan sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesiyle çalışan kooperatifin de dikkatini çekti. Ulaşım sistemini yakından incelemek için Edirne'ye gelen heyet, ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret ederek bilgi aldı.

'Gittiğin mesafe kadar öde', '24 saat ulaşım sistemi' ve 'WhatsApp şikayet hattı' gibi projelerle Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ulaşım sistemi hakkında heyete detaylı bilgi verdi.

etusornek1

Toplu ulaşımın dünyanın her yerinde küçük ya da büyük sorunların yaşandığı bir hizmet olduğunu belirten Gürkan, "Toplu ulaşımın kitlesi insandır, bu yüzden yüzde yüz memnuniyet mümkün değildir. İnsan her zaman en güzelini, en mükemmelini ister, istemeye de devam edecektir. Kentimizde en iyi ulaşım sistemini kurmak için mücadele ettik. Zaman zaman yaşanan aksaklıklardan dolayı vatandaşlarımızın eleştirilerine maruz kalıyoruz. Ama özellikle büyükşehir belediyelerinin bizleri ziyaret ederek, ulaşım sistemi hakkında bilgi almaları bizleri mutlu ediyor. Demek ki doğru bir yoldayız." dedi.

Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından şoför esnafının vatandaşa nasıl davranmaları konusunda eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi. EJH