ETUS'a 50 Yeni Araç Geliyor

ETUS'a 50 Yeni Araç Geliyor
Serhad Birlik - ETUS Başkanı Hakan Giyik, iki aydır halktan gelen talepler ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürlan'ın talimatları doğrultusunda, filolarına 50 yeni araç kazandıracaklarını söyledi.

Serhad Birlik - Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, iki aydır halktan gelen talepler ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürlan'ın talimatları doğrultusunda, filolarına 50 yeni araç kazandıracaklarını söyledi.

"10 kuruş aldık 14 trilyon yatırıyoruz" 

Geçtiğimiz ay Edirne Belediye Meclisi tarafından yaklaşık 10 kuruşluk ücret artışı aldıklarını ve bunun abartılarak fahiş bir zam gibi kamuoyuna aktarılmaya çalışıldığını belirten Serhad Birlik - ETUS Başkanı Giyik, "Bizler de herkesin yaptığı gibi işimizi yapıyor ve bu yolla yaşamımızı sürdürecek kazanımı sağlamayı hedefliyoruz. Tabi ki bizim yaptığımız işi diğerlerinden ayıran bir nokta var. Bizler halka hizmet ederken kazanım sağlıyoruz. Diğer esnaf ve tüccarlar gibi yaptığımız işten para kazanırsak yatırım yapabilir ve işimizi daha nitelikli yaparız. Son olarak belediye meclisimiz bizlere enflasyonun altında yaklaşık 10 kuruşluk bir ücret artışını uygun gördü. Bizler de bugün minibüs firmasıyla anlaşarak 50 adet sıfır kilometre minibüs alımı için anlaşma imzaladık. Bu minibüslerin toplam maliyeti 14 trilyonun üzerinde. Edirnemize hayırlı olsun." diye konuştu.

"Son teknoloji araçlar"

Alınan araçların günümüz teknolojisi ve beklentilerine uygun olduğunu da sözlerine ekleyen Giyik, "Aldığımız araçların tamamı engelli rampası olan, çevre dostu motora sahip, günümüz ihtiyaçlarının tamamına cevap verebilecek nitelikte araçlar. Bizler dün söyledik, bugün de söylemeye devam ediyoruz. Halkımız hizmetin en iyisine, en kalitelisine layık. Bu sorumluluk bilinciyle, Edirne Belediye Başkanlığıyla birlikte hareket ederek kent içi ulaşımını sorunsuz hale getirmeye gayret ediyoruz." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ın kendilerine yeni araç alımı konusunda talimatı olduğunu belirten Serhad Birlik - ETUS Başkanı Giyik, Anadolu Isızu Satış Müdürü Murat Küçük ve Isızu Çetaş A.Ş. Satış Müdürü Serkan Bayrak araç alımı için sözleşme imzaladı. Yeni araçların en kısa sürede Edirne'ye getirileceği ifade edildi.

Giyik, 50 adet sıfır kilometre minibüsün eylül ayında hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

"En genç ikinci filo"

Şu an Türkiye'nin en genç üçüncü araç filosuna sahip olduklarını belirten Giyik, yeni alınan minibüslerin hizmete girmesiyle birlikte ETUS'un Türkiye'de en genç ikinci araç filosu haline geleceğini kaydetti.

EdirneJetHaber Haber Merkezi