ETUS'a 50 Yeni Araç

ETUS'a 50 Yeni Araç
Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne dahil olan 50 adet yeni toplu ulaşım aracı için tören düzenlendi.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne dahil olan 50 adet yeni toplu ulaşım aracı için tören düzenlendi. Edirne Belediyesi önünde düzenlenen törene CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Anadolu Isuzu Satış Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Çetaş A.Ş. Onursal Başkanı Hasan Taşar, ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve geldiğinden beri kenti yönetirken üç temel felsefeye önem verdiğini ifade ederek, "Birincisi; kenti yönetirken kentin tarihi dokusunda bir miras yedi olarak değil, emanetçi olarak sahip çıkarak bu olağanüstü güzelliği gelecek kuşaklara aldığımızdan daha da iyi bir pozisyonda teslim etmek. İkincisi; asla ve asla 'bana ne' demedik ve demeyeceğiz. Bize hangi konuda olursa olsun beğenisini, eleştirisini ileten vatandaşlarımıza, dozunu kaçırsa da 'sana ne' demedik ve demeyeceğiz. Üçüncüsü; ortak akılla kenti yönetmek. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin sıfır hatanın bulunduğu bir toplu ulaşım sistemi bulunamaz. Toplu ulaşım, hiçbir zaman yüzde yüz memnuniyetin olmayacağı bir alan. Çünkü kitleniz insan. İnsan neye sahip olursa olsun hep daha iyisini, bir fazlasını istemiştir ve istemelidir. Çünkü yeniliği ancak böyle sağlayabilirsiniz. Edirne’de bazen çok sorunlu, bazen memnuniyet verici, bazen ağır aksak, bazen koşar adımlarla giden bir toplu ulaşım sistemi var. Geçmişe girmeyeceğim. Ama baktığımızda 234 adet midibüs tarzı araçlarla bu hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

etus50recepgurkan

"BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN OLMADIĞI TEK İL EDİRNE DEĞİL"

Edirne’de son zamanlarda "Türkiye’de belediye otobüsünün olmadığı tek il Edirne" diye bir şehir efsanesinin ortaya çıktığına değinen Gürkan, "Bu tamamen bir şehir efsanesi. Ulaşım müdürüne belediye otobüsü olan olmayan illeri çıkartmasını istedim. 50-51 şehirde kısmı olarak görevde; bizde de kısmı olarak görevde, geriye kalan diğer illerde de belediye otobüsü yer almamakta. Edirne bundan 7 yıl önce ulaşımda bir tercih yapmış, 'biz toplu ulaşımı özel sektöre devrediyoruz, ayakta da yolcu taşıyacağız' diye bir karar almışız geçmişte. Araçlarımızı buna göre almışız. Günde 60 bin yolcu toplu taşıma kullanıyor. Hizmetteki araçlarda 26 kişi oturarak, 33 kişi ayakta yolculuk yapabilir. Toplamda 59 kişi. Bu ruhsatı verenler; bu işin uzmanları, bir takım hesaplara göre bu sayıları veriyorlar. Bu araçların içine 59 kişi sığar mı diye bakıyorum, sığmaz. Mühendisler 59 kişilik ruhsat vermiş. Basın ekipleri ve vatandaşları belediye önüne davet edeceğiz, bu araçlardan birine tek tek sayarak insanları dolduracağız. Bakalım balık istifi denmesi için kaç kişi sığacak." diye konuştu.

Gürkan ayrıca toplu taşıma zam yapmadan önce tüm parametrelerin tek tek araştırdıklarını; mazotunu, sigortasını hesaplayarak ortalamasını aldıklarını ve yarı yarıya fiyat artışı yaptıklarını söyledi. Toplu taşıma ile ilgili bütün bilgileri halkla paylaşmaya hazır olduklarına değinen Gürkan, "Şoförler ne kadar para kazanıyor, hangi araç kaç yolcu almış, kaçı ücretsiz ve indirimliymiş... Bunları da paylaşmaya hazırız. Ama her zaman birinci önceliğimiz can, namus, mal güvenliğini ve emniyetini sağlayarak konforlu bir şekilde halkın ulaşımını sağlamak." ifadelerine yer verdi.

etus50yeni

"VATANDAŞA HAKARET EDEN ŞOFÖR BİZİMLE ÇALIŞAMAZ"

Edirne’deki toplu taşıma ile ilgili gelen en büyük şikayetin şoförlerin davranışları olduğunu ve bunu çözmek için Edirne Belediyesi olarak eğitimler verdiklerine dikkat çeken Gürkan, "Bıkmadan usanmadan da bu eğitimlere devam edeceğiz çünkü bunların zaman istediğini biliyoruz. Vatandaşa hakaret eden, vatandaşı ötekileştiren, iten, kakan, arabadan inerken kapıyı kapayan şoför arkadaşlarımız dün de bizimle çalışamıyordu yarın da çalışamayacak." dedi.

"TOPLU TAŞIMADA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Edirne’de toplu taşımada ilkleri gerçekleştirdiklerini ve kurulan sistemin birçok il tarafından örnek alındığını anlatan Gürkan, "Tekerlekli ulaşımda mesafeye göre ödemeyi ilk biz yaptık Türkiye’de. 18 noktada başlattık. Testleri devam ediyor, önümüzdeki süreçte arttırarak devam edeceğiz. Türkiye’de ilk defa 24 saat esası ile hizmeti verdik. Biz bu kararını aldık bir hafta sonra Londra tarihinde ilk kez metronun 2 hattını sabaha kadar açık tutma kararı aldı. Yani çok övünür ya İngilizler ‘medeniyetin beşiği’ diye. Edirne Londra’dan önce toplu taşımada 24 saat kesintisiz hizmete geçti. Bu hizmeti sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"WHATSAPP ŞİKAYET HATTIYLA SORUNLAR HIZLICA ÇÖZÜLÜYOR"

WhatsApp Şikayet Hattı ile sorunların acil ve pratik bir şekilde çözüldüğünü anlatan Gürkan, "Bu sistem devreye girdiği günden bu yana şikayetler de azaldı. Çünkü sorunlar anında çözüme ulaşıyor." diyerek yeni araçların Edirne halkına kazasız, belasız, konforlu bir hizmet vermesini diledi.

etus50hakangiyik

"TÜRKİYE'NİN EN GENÇ İKİNCİ ARAÇ FİLOSU"

ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik de konuşmasında "Bizler 1970 yılından bu yana Serhat Birlik olarak kurulan, Edirne halkına güvenli ve kaliteli hizmet sunmaya çalışan bir kooperatifiz. Kooperatifimiz hiçbir şeyden kaçınmadan, içinde bulunduğu maddi sıkıntılara rağmen özverili bir şekilde yoluna devam ederek bugünlere ulaşmıştır. Sistemde çalışan araçlarımıza 50 yeni araç daha ilave ederek, yolcularımıza hizmet sunmanın sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye’nin üçüncü en genç filosu konumunda bulunan ETUS şu andan itibaren Türkiye’nin en genç ikinci araç filosu haline gelmiştir." dedi.

"40 MİLYON LİRADAN FAZLA YATIRIM"

Bugün hizmete sunulan yeni araçlarla birlikte toplamda 40 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade eden Giyik, "Türkiye’de ilk defa bayan şoför çalıştıran toplu ulaşım sistemi olduk. Şu anda araçlarımızda iki bayan şoför çalışmakta ve bu yolcularımız tarafından oldukça beğenilmektedir. İlerleyen süreçte bayan şoför sayımızı arttırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

EDİRNEJETHABER HABER MERKEZİ