Festival, Şehitler İçin Sessiz ve Buruk Başladı

Festival, Şehitler İçin Sessiz ve Buruk Başladı
6. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle sessiz ve buruk bir şekilde başladı.

6. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle sessiz ve buruk bir şekilde başladı.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'ne Edirne, Bursa, İstanbul, Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'dan bando ekipleri katıldı. Teröre tepki amaçlı iptal edilmeyen festival korteji, şehitlere saygı nedeniyle tek bir nota bile çalınmadan devam etti. Sadece davullarla ritim tutuldu.

Edirne, İstanbul, Bursa, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan'dan festival kortejine katılan bando ekipleri, aynı anda İstiklal Marşı'nı çalarak kentimizde bir ilke imza attılar.

6cigerfest1

Programın açılış konuşmasında Edirne'nin bandosu ve tava ciğerinin öne çıkan marka değerleri olduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne'de geçtiğimiz günlerde iki şehidimizi ebediyete uğurladık. Bu sabah da Hakkari'den 8 vatan evladının şehit olduğu haberi geldi. Festivalin eğlencesine, müziğine, sanatına övgü yapmak gerekir belki ama şehitlerimize saygı nedeniyle bunu yapmamız düşünülemezdi. Bugün yeni valimizle festivalin müzik bölümlerini iptal ettik. Terörün amacı günlük yaşamı bozmak, insanları korkuya ve kaosa sürüklemektir. Biz Türk milleti olarak hiçbir zaman terörden ve kalleşlerden korkmadık ve korkmayacağız." sözlerini kullandı.

Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, geçtiğimiz günlerde Edirne'de toprağa verilen şehitlere ve bu sabah Hakkari'de şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi. Tekinarslan, "Allah bizlere çok daha huzurlu ve coşkulu festivaller nasip edecektir. Programın eğlence kısmının iptal edilmiş olması, sanıyorum bütün Edirnelilerin ortak beklentisiydi." şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan'ın açılış konuşmalarının ardından, festivale katılan tüm bando ekiplerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi

6cigerfest