Festivalde Kötü Son!

Festivalde Kötü Son!
Edirne Valiliği tarafından 1 milyon lira bütçeyle gerçekleştirilen Uluslararası Edirne Film Festivali'nin geçen gece yapılan kapanış ve ödül töreninde ise sunucu hataları yüzünden rezalete dönüştü. Sunucu İlker Kurt'un...

Edirne Valiliği tarafından 1 milyon lira bütçeyle gerçekleştirilen Uluslararası Edirne Film Festivali'nin geçen gece yapılan kapanış ve ödül töreninde ise sunucu hataları yüzünden rezalete dönüştü. Sunucu İlker Kurt'un yaka mikrofonunu açık unutması üzerine kuliste söylediği sinkaflı sözler salondan duyuldu.

Edirne Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Edirne Film Festivali'nin Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'ndeki kapanış ve ödül töreni sunucuların hatalarından dolayı olaylı son buldu. Balkan Kongre Merkezi'ndeki programa Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Süleyman Pişkin, daire müdürleri ve festival jüri üyeleri ile birlikte çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

DOLU SALON BOŞALDI

Açılış töreninde salonun boş kalmasından ve medyaya bu şekilde yansımasından dolayı, kapanış ve ödül töreninde Trakya Üniversitesi öğrencileri ve öğrenci topluluklarına yapılan çağrılarla salon dolduruldu. Program öncesi Trakya Oda Orkestrası'nın konserinden memnun kalan katılımcılar, ödül gecesinin başlamasıyla salonu terk etmeye başladı.

"EKSİKLİKLER AFFOLA"

Ödül gecesinin başında konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, her organizasyonda mutlaka eksiklerin olabileceğini ifade ederek, bunların görmezden gelinmesini istedi. Vali Şahin, "Sanat ve kültür evrenseldir sınır tanımaz. İşte biz de balkan ülkelerinden 7 ülkenin 77'nin üzerinde filmini burada gösterdik. Edirne batının ve doğunun birleştiği bir noktadır. Bu festivali düzenlemekle onur duyuyoruz. Festival boyunca gösterilen filmleri ücretsiz olarak salonlara alınan 2 bin engelli ve çocuk, 2 lira alınan 4 bin kişi izledi. Bunların geliri Sosyal Yardımlaşma Vakıfı'na verilerek durumları olmayanlara harcanacaktır. Bu festivali önümüzdeki yıl da devam ettireceğiz. Eksiklerimiz olabilir, eksiklikler insanoğlunun soyundandır. Herkeste bir eksiklik olabilir. Her programda bir eksiklik olabilir. Sizin bu eksiklikleri de görmezden geleceğinizi umuyorum. Ben diyorum ki bu eksiklerimiz affola, gelecek bizimdir diyelim." şeklinde konuştu.

HATA ÜSTÜNE HATA

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e katkılarından dolayı festival onur ödülü verileceği anons edildi. Sunuculardan Aslı Şahin'in Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e ödülünü vermek üzere yine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i sahneye davet etmesi salonda şaşkınlığa sebep oldu. Hatanın farkına varılmasının ardından Vali Şahin'e ödülü festival icra kurulu üyesi Durmuş Emir Yıldırım verdi. Yıldırım'ın konuşma yapacağı kürsüde mikrofon çalışmadı, uzun süre kablosuz mikrofon gelmesi beklendi.

BAŞKAN GÜRKAN ÇILDIRDI

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Ülker Kurt ve Aslı Şahin'in hataları ilk başta hoş karşılanırken bunun süreklilik kazanması, özellikle salondaki protokol tarafından tepkiyle karşılandı. Jüri üyesi ünlü oyuncu Şenay Gürler, festivalin özel jüri ödülünü açıklamak için sahneye çıkınca sunucu İlker Kurt, "Sizi herkes tanıyor, ben de sizin fanınızım, yani ne yapacağız şimdi?" demesi üzerine Gürler de "Aslında artık ödüllere geçsek diyorum." deyince salondan büyük alkış topladı. Kurt "Bu bana kötülük oldu, biz biraz yavaştan alıyoruz. Her şey güzel olsun." diye devam edince Şenay Gürler de "Zaten her şey çok güzel, en azından bizim için. Biz bu kadar güzel film izledik." diye cevap verdi. Bu sırada protokolda oturan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Biraz da sanatçılar konuşsun." diye tepki gösterince sunucu Kurt, "Biz de onu yapıyoruz sayın başkanım. Allah aşkına yapmayın." diye karşılık verdi.

SUNUCUDAN SİNKAFLI SÖZLER

Sunucu İlker Kurt'un bir ara kulise geçtiği sırada yaka mikrofonunu açık unutmasından dolayı, kuliste söylediği sinkaflı sözler salona yansıdı. Bu sırada Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in yüzünün düştüğü ve çok sinirlendiği gözlemlendi. Sunucular, programda daha birçok hata ve gafa imza attı.

"NO COMMENT (YORUM YOK)"

Vali Şahin, gecenin sonunda basın mensuplarının organizasyondaki hataları sorması üzerine, "No comment (yorum yok) desem daha güzel olur mu? Biz çok samimi başladık ama olur ne yapayım ya. Ben bir şey demiyorum ama Edirne için bu bir güzellikti." dedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan ise "Her başlangıçta aksaklıklar olur, önemli olan niyettir. Önemli olan gemiyi hedefe götülüp götürülmediğidir. Yoldaki fırtınaların önemi yoktur. Olur böyle şeyler." ifadesini kullandı.

OYUNCULARDAN VALİ ŞAHİN'E SİTEM

Vali Şahin'in salonu terk ettiği sırada Yeşilçam'ın kötü adamları olarak bilinen emektar oyuncuları önünü keserek kendi isimlerinin okunmaması ve sahneye davet edilmemeleri üzerine tepki gösterdi. Emektar oyunculardan Ali Güney, "Sayın valim ödül istemedik, plaket istemiyoruz. Biz sanatçı olarak bir çıkalım. Biz senin için buradayız zaten, senin davetin üzerine buradayız." diyerek tepki gösterdi.