Film Festivali Ödül Töreniyle Son Buldu

Film Festivali Ödül Töreniyle Son Buldu
Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Film Festivali, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.Film festivali ödül gecesine...

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Film Festivali, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.

Film festivali ödül gecesine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Festivalin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Bilar, daire müdürleri, jüri üyeleri, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

7 Balkan ülkesinden 77’den fazla filmin gösterime sunulduğu festivalde, ücret alınmayan 2 bin engelli sanatsever ile toplam 6 bin kişi film izledi. Filmlerden elde edilen gelirin Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara verildi. 20-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festivalde gösterime giren filmler kapalı gişe olarak oynadı. Edirnelilerin büyük ilgi gösterdiği festivalde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sanat ve kültürün evrensel olduğunu ve sınır tanımadığını söyledi.

Edirne’de düzenlenmiş olan film festivalinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, "Sanatçılarımızı saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Edirne’desiniz. Bu geceye benim katkım çok küçük ancak en büyük katkıyı sayın valimiz Dursun Ali Şahin’e ait. Kendisine böyle bir gecede bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Film Festivali’nde ödül alanlar ise şöyle sıralandı:

En İyi Film: Kar Korsanları

En İyi Yönetmen: Emin Alper – Abluka filmi

En İyi Erkek Oyuncu: Mehmet Özgür – Abluka filmi

En İyi Kadın Oyuncu: Tilbe Saran – Çekmeceler

En İyi Senaryo: Hüseyin Karabey ve Abidin Parıltı – Sesime gel

En İyi Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran – Kuzu filmi

Jüri Özel Ödülü: Emine Emel Balcı – Nefesim Kesilene kadar

Jüri Özel Ödülü: Feride Gezer – Sesime gel

En İyi Kısa Film: Wong Kar Wai

En İyi Kısa Film: Jüri ödülü Sonuç

En İyi Uzun Metrajlı Film: Goat

SİYAD En İyi Film: Abluka