Gençlere Madde Bağımlılığı Semineri

Gençlere Madde Bağımlılığı Semineri
Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlık Birimi'nin "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu eğitim seminerleri devam ediyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Şehirler ve Kültürler...

Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlık Birimi'nin "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu eğitim seminerleri devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında şehir dışından gelen lise ve üniversite öğrencilerine Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlık Birimi Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi tarafından madde bağımlılığı ile mücadele konulu eğitim semineri verildi.

Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Kastamonu, Hatay ve Yozgat’tan gelen 80 genç bağımlılık yapan maddeler konusunda bilgilendirildi.

Gençlere madde bağımlığı konusunda nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Selvi, "Bir insanın özgürlüğünü elinden almak, yaşamını elinden almaktır. Özgür olmak için iradenize sahip çıkın." dedi.

Uyuşturucu madde kullanımının psikolojik, ekonomik ve fizyolojik zararlarına değinen Selvi, gençlere çevrelerinde uyuşturucu madde kullanan kişilere nasıl yaklaşılması konusunda da bilgi verdi.

Verilen eğitim seminerini büyük bir dikkatle dinleyen gençler, sosyal sorumluluk projelerine önem veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’na teşekkür ettiler.

Yetkililer, Şehirler ve Kültürler Projesi çerçevesinde verilecek olan eğitim seminerlerinin devam edeceğini ve bu kapsamda yaklaşık 700 vatandaşa ulaşılacağını kaydetti.

madde bagimliligi seminerleri devam ediyor 4815