'Gittiğin Mesafe Kadar Öde' Dönemi Başlıyor

'Gittiğin Mesafe Kadar Öde' Dönemi Başlıyor
Edirne Belediyesi Meclisi’nin şubat ayında aldığı karar doğrultusunda Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nde (ETUS) vatandaşın lehine olan değişikliklere gidildi. Edirne’de Toplu Ulaşım Sistemini kullanan vatandaşlar, 15 Haziran...

Edirne Belediyesi Meclisi’nin şubat ayında aldığı karar doğrultusunda Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nde (ETUS) vatandaşın lehine olan değişikliklere gidildi. Edirne’de Toplu Ulaşım Sistemini kullanan vatandaşlar, 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren, ödedikleri ücreti, gittiği mesafe kadar geri alma şansına sahip olacak.

Edirne Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda ETUS’ta vatandaşın lehine olan bir takım değişikliklere gidildi. 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren uygulamaya koyulacak olan bu değişliklerle, Edirne Belediyesi, toplu taşımada Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek.

Alınan Belediye Meclisi kararları doğrultusunda 15 Haziran Pazartesi günü toplu taşımada yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, “Mesafeye göre ücretlendirme, aktarma indirimi, temassız kredi kartının toplu taşımada kullanılması gibi bir takım değişiklikler pazartesi gününden itibaren uygulamaya girecek.” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Edirne Belediyesi’nin daha önce hiç denenmemiş ‘mesafeye göre ücretlendirme sistemini’ toplu taşımaya kazandırdığını ifade eden Uygun, “Kazandırdığımız bu sistemle Türkiye’ye örnek olmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız bundan sonra toplu taşımada gittiği mesafe kadar ücret ödeyecek.” diye konuştu.

18 DURAK PİLOT OLARAK SEÇİLDİ  

Mesafeye göre ücretlendirme sisteminde 18 durağın pilot olarak seçildiğini ve seçilen bu duraklara kart okuma sisteminin yerleştirildiğini ifade eden Uygun, “Düzenlemeye göre Bankalar - Üçşerefeli - Orduevi - Sosyal Bilimler Lisesi - SGK Şube-Ayşekadın Camii - Ayşekadın Karakol - Eski Terminal - Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi - Carrefour - Trakya Birlik yanı üniversite durakları arasında yapılan yolculuklarda elektronik biniş sisteminin kullanılması halinde mesafeye göre ücretlendirmeye geçilecektir.” dedi.

GERİ İADE 30 DAKİKA İÇİNDE

Elektronik Biniş Sistemi’ni kullanan vatandaşın kartından ilk binişte tam ücretin alınacağını anlatan Uygun, "Vatandaş, ilk binişten itibaren en fazla 30 dakika içinde pilot bölge olarak seçilen duraklara konulan cihazlara kartlarını tekrar okutmaları gerekmekte. Bu iade işlemi yapılmadan ikinci binişin yapılması halinde ücret iadesi işlemi gerçekleşmeyecektir."  şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER  15 KURUŞ İLE 1 LİRA 10 KURUŞ, SİVİLLER 75 KURUŞ İLE 1 LİRA 10 KURUŞA KADAR İNDİRİMDEN YARARLANACAK

Bankalar - Üçşerefeli -Orduevi - Sosyal Bilimler Lisesi - SGK Şube - Ayşekadın Camii - Ayşekadın Karakol - Eski Terminal - Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi - Carrefour - Trakya Birlik yanı üniversite durakları arasında öğrencilerin 65 kuruş ile 1 lira 10 kuruş sivillerin ise, 75 kuruş ile 1 lira 10 kuruş arasında değişen ücretlerle yolculuk yapabileceklerini ifade eden Uygun, “Öğrenciler 15 kuruş ile 1 lira 10 kuruş, siviller 75 kuruş ile 1 lira 10 kuruşa kadar indirimden yararlanabilecek.” dedi.

İKİNCİ BİNİŞLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Alınan Belediye Meclis Kararı doğrultusunda toplu ulaşım sisteminde vatandaşın lehine olan bir başka değişikliğe daha gidildiğini ifade eden Uygun, “Vatandaşlar elektronik biniş sistemini kullanmaları halinde, geriye dönüş amaçlı olmayan ikinci binişlerde yüzde 50 indirimden yararlanabilecek. Elektronik kartı teşvik etmek için nakit ödemeli binişlerde  2 lira 50 kuruş olarak düzenlendi. Uzun hatlarda ise herhangi  bir değişikliğe gidilmedi. Normal hatlar ise,  öğrenciler 1 lira 25 kuruş, siviller ise 1 lira 80 kuruş olarak tekrar düzenlendi. Yenilikleri gelişmeleri, takip ediyoruz. Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımız, kesintisiz devam edecektir.” diye konuştu.

UYGUN, HAKAN GİYİK İLE BİRLİKTE UYGULAMALI OLARAK ANLATTI

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik ile birlikte 18 pilot durakta gerçekleştirilecek olan bu sistemi uygulamalı olarak anlattı. Bu sistemin halkın lehine olduğunu ifade eden Hakan Giyik ise, “15 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan bu uygulama vatandaşı oldukça mutlu edecek.” açıklamasında bulundu.

ETUS Ücret İade Noktası