Gönül Sohbetleri, Meclis Üyeleriyle Devam Etti

Gönül Sohbetleri, Meclis Üyeleriyle Devam Etti
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Çorlu temasıyla düzenlenen Gönül Sohbetleri buluşmaları sürüyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Çorlu temasıyla düzenlenen Gönül Sohbetleri buluşmaları sürüyor.

Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri ile seçimlerin 2'nci yılı kapsamında gerçekleştirilen buluşmada açıklamalarda bulunan Başkan Baysan; Çorlu'nun huzurlu bir şehir olmasında belediye meclisinin, siyasetçilerin kent çıkarları için ortak ve ılımlı çalışmalarının katkısının önemine değindi.

Tarihi Çorlu Belediye Binasında bulunan eski nikah salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda Belediye Meclis Üyeleri ile buluşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, bugünün yerel seçimlerin ikinci yılı olduğuna işaret ederek, "Belediyecilik büyük bir zevk. Hiç tanımadığınız, belki de karşılaşma ihtimalinizin dahi olmadığı insanlarla tanışıp, onların taleplerini ve sorunlarını çözmek bu işin en güzel yanı. Zorlukları da var tabi. Meclis üyeleri olarak sizler kentin ve halkımızın sorunlarını çözmek üzere aldığınız görevi yerine getirirken bazen işinizi, ailenizi veya sosyal yaşamınızı bir kenara bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Fakat ne olursa olsun, halkın sorunlarını çözüme kavuşturmak, yapılan hizmette bir payınızın olması şüphesiz en büyük mutluluk. Biz her ne olursa olsun bir aileyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da ortak paydamız, Çorlumuza hizmet etmek. Unutmayalım ki hepimiz bir gemideyiz. Yerelde yapılan siyaset muhakkak herkese saygı çerçevesinde olmalı. Başkan veya meclis üyesinin siyasi yönünü çok fazlası ile ön plana çıkarmasını, kavgaya dönüşmesini, kin ve nefret içermesini şahsen doğru bulmuyorum. Çorlu; bu anlamda ülkemizdeki birçok şehre örnek bir kenttir. Yıllardır barış ve huzur içinde yaşadığımız seçimler de bunu ortaya koymuştur. Eskiden partilerin afişleri üst üste yapıştırılır ama hiç kavga çıkmazdı. Hoşgörü ile karşılanırdı her şey. Yaşanmış büyük hadiseler yok. Dışarıdan gelen insanların da dikkatini çekmiş bu konu ve Çorlu'nun huzurundan bahsediyorlar. Kültürü ve yaşam koşulları birbirinden farklı her yıl 10 bin insanı konukseverlikle kucaklayan Çorlu ve diğer şehirlerin ortak noktası, topluma önderlik eden kesimlerin daima birbirleri ile hoşgörü ve saygı çerçevesinde yaklaşımları ve çözüm odaklı çalışmalarıdır. Bizlerin birbiri ile kavga ya da düşmanca tavırlar içinde olması huzursuzluk yaratır ve bu huzursuzluk bütün kente sirayet eder ve Çorlu’ya zarar verir. Huzursuzluğun olduğu bir şehir büyüyemez ve yeni işletmeler açılmaz. Huzursuz bir kente hiçbir esnaf yatırım yapmak istemez. Ne mutlu bize ki bu kentte huzur içinde yaşıyoruz ve her şeyi ile büyüyoruz." dedi.

Başkan Baysan bundan sonraki buluşmada, milletvekilleri ve ilçe başkanlarını da Gönül Sohbetleri toplantısına davet edeceklerini belirterek, Çorlu'nun sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Toplantı meclis üyeleri ile sohbet eden Başkan Baysan, kendisine iletilen konular hakkında meclis üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

EdirneJetHaber Haber Merkezi