Gözler Madalyada...

Gözler Madalyada...
Doktor, tarih öğretmeni, adliye memuru ve üniversite öğrencisi sporcuların da aralarında bulunduğu Görme Engelliler Judo Bayan Milli Takımı, 24-30 Kasım tarihleri arasında Portekiz'de yapılacak İBSA Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda...

Doktor, tarih öğretmeni, adliye memuru ve üniversite öğrencisi sporcuların da aralarında bulunduğu Görme Engelliler Judo Bayan Milli Takımı, 24-30 Kasım tarihleri arasında Portekiz'de yapılacak İBSA Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşabilmek için Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda yoğun bir hazırlık dönemi geçiriyor…

Görme Engelliler Judo Bayan Milli Takımı, Portekiz'de yapılacak İBSA Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda sürdürüyor. RYS Otel'de kampa giren görme engelli başarılı sporcular, Milli Takım Teknik Direktörü Şengül Demiral ile çalışmayı büyük şans olarak değerlendirdi. Demiral, Portekiz'de yapılacak şampiyona için "48, 52, 57 ve artıda altın madalya hedefliyoruz." dedi.

Hudut Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yaşayan görme engelli bayan milli judocular Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlık kampı için buluştukları Edirne'de şampiyona için gün sayıyor. Eskişehir bölgesinden 34 yaşındaki aynı zamanda doktor olan ve dünya üçüncülüğü bulunan Mesme Taşbağ +70 kiloda, Erzurum bölgesinden 20 yaşındaki öğrenci Zeynep Çelik, Eskişehir bölgesinden 26 yaşındaki adliye memuru olan Gülhan Kılıç 57 kiloda, Edirne bölgesinden Trakya Üniversitesi Kırkpınar BESYO öğrencisi ve dünya beşinciliği bulunan 24 yaşındaki Ecem Taşın 48 kiloda, Ankara bölgesinden öğrenci 21 yaşındaki Merve Uslu 52 kiloda, Ankara bölgesinden Kalaba Lisesi'nde Tarih Öğretmeni olan ve dünya beşinciliği bulunan 32 yaşındaki Şerife Köseoğlu 57 kiloda, Kahramanmaraş bölgesinden öğrenci 19 yaşındaki Tuğba Gülşah Yozcu Milli Takım Teknik Direktörü Şengül Demiral, Antrenör Arzu Bayrak Kiraz ve Zülal Önler nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Sporcu Eğitim Merkezi ve Edirne Judo Olimpik Spor Kulübü sporcuları milli takımın antrene eğitimine katkıda bulunup müsabakaya hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Her biri kendi kategorilerinde Türkiye Judo Federasyonu'nda Milli Takım'da yarışan sporcular çalışmaları azimle çalışmaya devam ediyor. Antrenmanlar sırasında görüşlerini aldığımız Milli Takım Teknik Direktörü Şengül Demiral şunları söyledi.

HEDEF MADALYA

"Görme Engelliler Judo Milli Takımı olarak Edirne'de antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. 24 -30 Kasım 2015 tarihlerinde Portekiz'de İBSA Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası yapılacak. Olimpiyatlar için kota müsabakası olarak değerlendirildiğinden bu şampiyonanın büyük bir önemi var. Bu şampiyonada dereceye giren sporcular aldıkları puanlarla 2016 Rio Olimpiyatları'nda gidip yarışma kotasını elde edip etmeyeceği durumu ortaya çıkacak. O nedenle çok önemli. Bizim şu anda takımda 48 kiloda Ecem Taşın şu anki puanına göre Rio Olimpiyatları'nda yarışmayı hak etti. Bu şampiyonada alacağı derece onu üst seviyeye taşıyacak ve olimpiyatlardaki kurada öncelikli olarak avarajı yakalamaya çalışacak. 

57 kiloda Şerife Köseoğlu yine aynı şekilde şu anki puanına göre olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Yine aldığı dereceye göre olimpiyatlarda kurada averajı elde etmeye çalışacağız. 

+70 kiloda Mesme Taşbağ şu anki puanına göre olimpiyatlara gitmeye hak kazanmış durumda. Bu şampiyonada 48, 52, 57 ve artıda altın madalya hedefliyoruz. Bunun için de yoğun bir şekilde sporcularımızla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antrenmanlarda Edirne Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları ile Edirne Judo Olimpik Spor Kulübü sporcuları bize destek veriyorlar. Milli Takım sporcularımızın antrenörü olmalarını sağlıyorlar. İl müdürlüğüne ve sporculara çok teşekkür ediyorum. Umarım döndüğümüzde de madalyaları almış şekilde röportaja devam ederiz."

"ENGELLİ BAKIŞ AÇILARI YOK"

Antrenör Arzu Bayrak Kiraz, çalışmalara ilişkin, "Geçen yıldan bu yana bu grupla çalışıyoruz. Elbette zorlukları var. Bizim için de bir deneyim oldu. Fakat şu bir gerçektir, bir kişinin bir yerinde bir engel var ise diğer yönleri çok güçlü oluyor. O diğer yönlerinin üzerine yönelmek bazen açık olan o noktanın kapanmasına neden oluyor. Aynı zamanda bir kişinin bir engelinin olması birçok şeyi yapamayacağı anlamına gelmiyor. Hatta bu tip hikayelerle doludur. Sürekli olarak sosyal medyada karşımıza çıkıyor. Önemli olan insanın kafasındaki düşüncenin, yapabileceklerinin neler olduğunun farkına varması, kendi farkındalığına vardığında zaten o engeller ortadan kalkıyor.

Antrenör Zülal Önler de, Arzu Bayrak Kiraz'ın düşüncelerine katıldığını belirterek, "Bu grupla beraber çalışmaya başladık ve büyük bir yol kat ettik. Engelin engel olmadığını anladık. Onlara göre engel olan şey, artık engel değil, onlar da diğer bireyler gibi her şeyi yapabilen, her şeye o bakış açısıyla yaklaşan biri oldular. Artık engelli bakış açıları yok. 'Her şeyi biz yapabiliriz' bakış açısına sahip oldular. Bu bizim için en büyük gelişmelerden biriydi." dedi.