Gürkan Brüksel'de Edirne'yi Temsil Edecek

Gürkan Brüksel'de Edirne'yi Temsil Edecek
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda gerçekleştirilecek olan 'Open Days' adlı programa katılacak. Gürkan, 33 ülkeden 6 bin yerel seçilmiş ve atanmış...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda gerçekleştirilecek olan 'Open Days' adlı programa katılacak. Gürkan, 33 ülkeden 6 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katılacağı 'Open Days' adlı etkinlikte  "Yerel Yönetimlerin AB'ye Giriş Sürecinde Üstlendikleri Rol" konulu bir konuşma gerçekleştirecek.

Belediyelerin kendi aralarında ve AB'li muhatapları ile siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel diyalog oluşturması amacıyla kurulan SODEM (Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği)'e, Edirne Belediyesi de Ekim ayında toplanan Belediye Meclisinin kararıyla üye oldu.

Belediye Meclisinin kararıyla yetkilendirilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, SODEM'e üye olan bir Belediye Başkanı olarak, Brüksel'e gidecek.

Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda gerçekleştirilecek olan ‘Open Days’ adlı programa katılacak olan Başkan Gürkan, 14 Ekim Çarşamba günü ‘Yerel Yönetimlerin AB’ye Giriş Sürecinde Üstlendikleri Rol’ konulu bir konuşma yapacak.  

33 ülkeden 6 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katılacağı bu programda Edirne'yi en iyi şekilde tanıtmayı hedefleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Etkinlikte yerel idarelerin kendi aralarındaki işbirliği alanında son derece verimli bir iletişim ortamı oluşmaktadır. Etkinlik yerel ve kentsel gelişim projelerinin uygulanması, AB iş birliği olanaklarından yararlanılması konusunda karşılıklı olarak deneyimlerin aktarıldığı bir platform görevi görüyor. Brüksel’de düzenlenecek olan 12. 'Open Days'in bu yılki sloganı ‘Ortak Ekonomik Büyüme-İnsana Yönelik Akıllı Yatırım’. Etkinliğin teması ise, ‘Bölgesel Stratejileri Uyumlulaştırmak, Kapasite Geliştirmek ve Bölgelerarası İşbirliği’ olarak belirlendi." dedi.

ROLL-UP’LA DAHA GÜÇLÜ MESAJ

Brüksel’de düzenlenecek olan bu etkinliğin kentin tanıtımına büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Gürkan, "33 ülkeden 6 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katılacağı 'Open Days' adlı etkinlikte Edirne'yi en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Edirne Belediyesi olarak hazırlayacağımız roll-up ile daha güçlü mesaj vererek, kentimizin tarihi, kültürel, ekonomik ve jeopolitik önemine vurgu yapacağız. Böylelikle hem AB yerel ve kentsel gelişim projelerinin uygulanması ve AB işbirliği olanaklarından yararlanılması konusunda deneyimler elde ederken, aynı zamanda 33 ülkenin temsilcilerinin yer alacağı etkinlikte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Edirne'yi uluslararası platformda tanıtma imkanı bulacağız." dedi.