Gürkan, Edirne Halkından Özür Diledi

Gürkan, Edirne Halkından Özür Diledi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, su kesintisine neden olan ana su borusunda meydana gelen patlağın onarım çalışmalarını izledi.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’ye içme suyu taşıyan ana borularda meydana gelen...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, su kesintisine neden olan ana su borusunda meydana gelen patlağın onarım çalışmalarını izledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’ye içme suyu taşıyan ana borularda meydana gelen patlağın, onarım çalışmalarını yakından görmek için Süloğlu’nun Küküler mevkiine gitti.

Patlayan borunun yer altından çıkarılarak, yerine yeni borunun takılmasını yakında izleyen Recep Gürkan, Edirne’ye içme suyu taşıyan hattın 38 kilometrelik bir hat olduğunu söyledi.

Oldukça eski olan bu hatta yer alan boruların zamanla kendi süreçlerini tamamladığını ve bu yüzden patlamaların meydana geldiğini anlatan Gürkan, “Edirne’ye içme suyu taşıyan ana borumuz 800’luk boru. Yani 800’luk boru şu anlama geliyor; borunun iç çapı 80 santimetre. Eski bir hat. Zaman zaman bu hatta borular kendi sürecini tamamladığı için kendiliğinden patlamalar meydana geliyor.” dedi.

İlk olarak, Süloğlu’nun Musabeyli Köyü’nden geçen ana hattaki borularda patlama meydana geldiğini ifade eden Gürkan, “38 metrelik bir ana hat olduğu için öncelikle, bu şebekenin boşalması gerekiyordu. Suyun boşaltılması uzun sürdü.  Musabeyli Köyü’ndeki onarıma başlamak için bu suyu kesmiştik. Bu sabahta yine Süloğlu’nun Küküler Köyü’ndeki derenin altından geçen hatta ikinci bir patlak tespit ettik.” diye konuştu.

“EDİRNE HALKINDA ÖZÜR DİLİYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açıklamalarını şöyle devam ettirdi: "Edirne’ye su veremediğimiz için halkımızdan özür diliyoruz. Ama bu istenen, arzu edilen bir durum değil. Ana hatlarda meydana gelen arızalar nedeniyle onarım gerekiyor. Buradaki arkadaşlar dünden beri çalışıyorlar. Gece Musabeyli de ki arızayı giderdiler. Şimdide Küküler Deresi’nin üzerinden geçen borunun onarılması için çalışıyorlar. Derenin yakınlarındaki tarla sahiplerinden izin alarak borunun üzerinden geçen dereyi deplase  ettik. Dereyi deplase ettikten sonra 6 metrelik çukuru açtık. Orada 800’luk problemli boruyu çıkarttık. Yeni borular takılacak. Ve tekrar Edirne’ye içme suyu vermeye başlayacağız. Bu hat büyük bir hat olduğu için boruların dolması zaman alacak." 

“YENİ BİR İÇME SUYU ŞEBEKESİ VE ARITMA TESİS İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Edirne’ye içme suyu taşıyan hattın çok eski bir hat olduğunu bir kez daha hatırlatan Gürkan, “Biz bu hattın ne kadar eski olduğunun farkındayız. Göreve geldiğimiz ilk günlerde, bunların yaşanmaması için DSİ ile protokol yaparak, Kırklareli Kayalı Barajı’ndan Edirne’ye içme suyu getirebilmek için çalışmalarımıza başladık. DSİ’i bu hattı bizim için yapıyor. Biz DSİ’ye bunun karşılığında 42 trilyon bedeli 30 eşit taksitle ödeyeceğiz. 58 kilometrelik bir ana hat olacak. Binlik boruların yer alacağı yeni içme suyu şebekesiyle Edirne’ye günlük 20 milyon küp su gelecek. Gelecek bu suyun arıtılması için de yeni bir arıtma tesisi yapılıyor. 18 trilyon tutarında olacak bu arıtma suyunu 30 eşit taksitle ödeyeceğiz.” diye konuştu.