Gürkan: Edirne'yi Daha Sağlam Bir Geleceğe Taşımak İstiyoruz

Gürkan: Edirne'yi Daha Sağlam Bir Geleceğe Taşımak İstiyoruz
Edirne Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'yi daha sağlam bir geleceğe taşımak istediklerini belirtti.

Edirne Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak temel felsefelerinin kenti birlikte yönetmek olduğunu belirterek, "Edirne'yi daha sağlam bir geleceğe taşımak istiyoruz." dedi.

Edirne Kent Konseyi'nin gerçekleştirdiği 22. Olağan Genel Kuruluyla göreve gelen Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük ve Yürütme Kurulu Üyeleri; Murat Bulut, Arif Kuday, Sultan Fırtına, Ahmet Ürer Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

Edirne Kent Konseyi’nin yeni yönetimine başarılar dileyen Gürkan, Edirne Kent Konseyi ve kentin diğer bileşenleri ile uzun süredir uyumlu bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yakalanan bu uyumu önümüzdeki günlerde de sürdürmek istediklerine dikkat çeken Başkan Gürkan, "Tüm kurumlarla yürüttüğümüz karşılıklı iyi niyetler; karşılıklı çabalar var. Temel felsefemiz kentin birlikte yönetilmesi; bu kentte söyleyecek sözü, fikri, eleştirisi, önerisi olan herkesin, bunları özgür bir ortamda söylemesini diliyoruz. Tüm bu önerileri ve eleştirileri kent için harmanlamak; kentin yarınları için daha temiz, daha engelsiz, daha doğal yaşamı ve özgürlükleri benimsemiş bir Edirne’yi geleceğe daha sağlam bir şekilde taşımak istiyoruz. Çünkü hepimiz emanetçiyiz. Aldığımız bu emanetleri geleceğe güvenli bir şekilde taşımak ana hedefimiz. İnanıyorum ki; geçmişin temelleri üzerine geleceğe hep beraber yürüyeceğiz." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’la sık sık bir araya geldiklerini anlatan Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, "Ortak Akılla hep birlikte yaratmaya çalışıyoruz. Yarattığımız ‘ortak akılı’ Başkan Gürkan’a anlatıyoruz. Düzenlediğimiz her toplantıda Sayın Başkanımız Recep Gürkan’da bizleri yalnız bırakmıyor. Ortaya bir uzlaşma, bu uzlaşmadan sonra birlikte yönetim, birlikte paylaşım ortaya çıkıyor. Edirne’ye de bu yakışır idi; 13 yıldan sonra bu havayı yakaladığımız için mutluyuz. Ne kadar katılım olursa bir kente o kadar da demokrasi olur." diye konuştu.

Edirne Kent Konseyi toplantılarını Edirne Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirdiklerini anlatan Gökerküçük, "Bu mekanı da kullandığımız için, bize bu imkanı sağladığı için başkanımız Recep Gürkan'a teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.