Gürkan: "Gönlümden CHP-MHP-HDP Koalisyonu Geçiyor"

Gürkan: "Gönlümden CHP-MHP-HDP Koalisyonu Geçiyor"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilen genel seçimleri değerlendirdi. Seçim sonuçlarının hem Edirne’ye hem de Türkiye’ye hayırlı...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilen genel seçimleri değerlendirdi. Seçim sonuçlarının hem Edirne’ye hem de Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Gürkan, “Bana göre sandıktan çıkan en önemli sonuç, demokratik parlamenter sistemin kazanmış olmasıdır. Seçmen iktidar partisine ‘Senin kontrol edilmen gerekiyor’ mesajı verdi.” dedi.

Seçmen iktidar partisine ‘Senin kontrol edilmen gerekiyor’ mesajı verdi, diyen Gürkan, “Bu seçim,  ‘baskının ortadan kalkması, özgürlüklerin, insan haklarının genişletilmesi ve hepsinden öte 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokratik parlamenter sistemin, yani mevcut rejimin, devam etmesi gerekir’ mesajını vermiştir. Çok söylenen bir söz vardır ya; ‘istikrar’, ‘İstikrar’, ‘İstikrar’. Tabi ki bir ülkede ekonomik istikrar çok önemli, siyasi istikrar çok önemli ama istikrar kırılsa da bir süre sonra onu telafi edebilirsiniz. Bunun çok fazla örnekleri var. Ekonomik krizler çıksa da, bir süre sonra bunları giderebilir, telafi edebilirsiniz. Ama rejimle ilgili problem olduğunda bunu telafi etme ve giderme şansınız yok. Bence Türk halkı 7 Haziran’da sandıklarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin korunmasını ve demokratik parlamenter sistemin devam etmesini istiyorum mesajını vermiştir. Bu anlamda önemli bir seçimdir. Tabi siyasi partilerinde bu mesajı okuyacağından hiçbir şüphemiz yok.” dedi.

GÜRKAN; "BİZ 150 BİNİN ÜZERİNDE OY BEKLİYORDUK"

Edirne’deki seçim sürecinin oldukça yoğun geçtiğine değinen Gürkan, “Bütün partiler, demokratik kurallar içinde yarıştı. Edirne bu seçimlerde, artan bir kararlılıkla, bazı şeylere rağmen, yine cumhuriyetten ve cumhuriyet rejiminin devamından ve bunun Türkiye’de en büyük bekçisi olan CHP’den yana tercihini çok açık ve kararlı bir biçimde ortaya koymuştur. Edirne’de partimizin oyları artmıştır. Arzu ettiğimiz düzeyde değildi bu artış. Biz 150 binin üzerinde bir oy bekliyorduk. Ama yine de parti açısından Türkiye’de birinci il olarak çıktık. Dün akşam Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aradı, tebrik etti. Bu da bizleri onurlandırdı. Biz gerçekten 3 milletvekili çıkarabileceğimize inanmıştık. Gittiğimiz her yerden halkın yoğun katılımı ve heyecanını gördük. Bu gerçekleşmedi. 3 arkadaşımızdan sadece ikisini meclise gönderdik. Umut ediyorum bizim 24. Dönemde yaptığımız görevi daha da başarılı bir şekilde yürütürler. Çünkü bu parlamenter sistemin devamı için önemlidir.  Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de Şemsettin Emir, arkadaşımız seçildi. Onu da kutluyorum, başarılar diliyorum.” Dedi.

CHP’nin 2011 yılında düzenlenen genel seçimlere göre oylarını 2 puan arttırdığına değinen Gürkan, “2011 genel seçimlerinde CHP’nin oyu 136 bindi, AK Parti’nin 80 bin, MHP’nin 35 bindi. Bugün baktığımızda, kesin olmayan sonuçlara göre, Edirne’de CHP’nin oyu 141 bin 853, AK Parti’nin oyu 66 bin 328, MHP’nin oyu 41 bin 861, DP’nin oyu ise 8 bin 161’dir.  Edirne’de il genelinde yüzde 53 civarında bir oyumuz var. Geçtiğimiz seçime göre neredeyse 2 puan artmış. Önümüzdeki süreçte mutlaka bir hükümet kurulacaktır. Biz bu kurulacak olan hükümetin CHP liderliğinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığında kurulmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine; "Gönlümden geçen CHP-MHP ve HDP koalisyonudur ama olabilirliği oldukça zor." diyen Gürkan; kendisiyle aynı anda bir basın toplantısı düzenleyen Okan Gaytancıoğlu için ise; "Heyecandandır. Bunlar ilk zamanlarda olur. Sanırım bir iletişim hatası oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Edirne Olay Gazetesi