Gürkan Hızlı Tren Hakkında Konuştu

Gürkan Hızlı Tren Hakkında Konuştu
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hızlı trenin Edirne'ye ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Gürkan, "Turizm açısından kente bir ivme kazandıracağına eminim." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan "Kalkınma ve Rekabet Gücü Gündemi Projesi" raporlarının açıklandığı toplantıda konuştu. Gürkan, hızlı tren projesinin gerçekleşmesi halinde kente ciddi oranda katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) salonunda yapılan toplantıda konuşan Gürkan, yıllardır gündemde olan hızlı tren projesinin gerçekleşmesi halinde Edirne'nin turizm açısından ivme kazandıracağını belirtti.

Belediye Başkanı Gürkan, IPA-2 Projesi kapsamında Bulgaristan'ın küçük bir adası olan Nessebar ile bir projeye imza atacaklarını ifade ederek, "Trak Medeniyeti'nden Edirne ve Nessebar isimli bir proje gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında Edirne'ye bir Trak köyü kuracağız ve Trak köyüyle ilgili belgesel çekeceğiz. Trak Medeniyetinin anlatılacağı bu belgeselin çekiminin ardından kurduğumuz köyü biraz daha genişleteceğiz, yeni bir destinasyon merkezi haline getireceğiz." açıklamasında bulundu.