Gürkan, Öğretmenler Gününü Kutladı

Gürkan, Öğretmenler Gününü Kutladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Ülkemizde ilk defa 1981 yılında kutlanan öğretmenler günün 34. yılını ve aynı zamanda da Atatürk'ün okuma-yazma seferberliğini başlattığı...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ülkemizde ilk defa 1981 yılında kutlanan öğretmenler günün 34. yılını ve aynı zamanda da Atatürk'ün okuma-yazma seferberliğini başlattığı gün olan, 24 Kasım 1928'in de, 87. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Gürkan, mesajında şunlara yer verdi:

"Türk Milleti olarak ne kadar şanslıyız ki, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir Baş Öğretmenin ışığında yetişmiş bir neslin evlatlarıyız. Hayatımızın en kıymetli varlıkları olan çocuklarımızı sizlerin ellerinize, güvenle teslim ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; Başöğretmen Mustafa Kemal’in izinden biran olsun ayrılmayan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı hayata hazırlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlam adımlarla geleceğe taşıyacaklardır. Bir toplumun gelişip büyümesinde ki en önemli etkenlerden birisi olan, milletimizin istikbalini emanet ettiğimiz gençlerimize emek veren sevgili öğretmenlerimize, verdikleri emek ve değer için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti; öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam edecektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında ilerleyen, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı, bilgiyle, öz güvenle, vatanla, bayrakla harmanlayan; gençlerimizi geleceğe sağlam adımlarla hazırlayan tüm öğretmenlerin ve bu uğurda canlarını feda eden eğitim şehitlerin öğretmenler gününü kutluyor, onları şükranla anıyorum."