Gürkan, Sosyal Medyayı En Aktif Kullanan 8'inci Başkan

Gürkan, Sosyal Medyayı En Aktif Kullanan 8'inci Başkan
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dijital Kent 2015 Reyting Sistemi'ne göre sosyal medyayı en aktif kullanan sekizinci il belediye başkanı oldu.

Dijital Kent, 81 il belediyesi ve başkanı ile 39 İstanbul ilçe belediyesi ve başkanı olmak üzere 120 belediye ve 120 belediye başkanının 970 sosyal ağ hesabı, 202 internet sitesi, 128 mobil uygulama olmak üzere toplamda bin 300 dijital varlığı inceledi.

Yerel yönetimlerde internet, mobil teknolojiler, sosyal medya ve dijital araç kullanımını ölçerek, her bir kullanıcının erişim, etki, etkileşim, popülarite, güncellik, dönüşüm potansiyeli, dönüşüm ihtiyacı, mobil, bağlantılık, dijital hazır bulunma parametrelerini inceleyen Dijital Kent, 2015 Reyting Sistemi'nde yer verdiği verileri kamuoyuyla paylaştı.

Dijital Kent'in verilerine göre sosyal medyayı en aktif kullanan il belediye başkanları arasında birinci sırayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel alırken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 8. oldu.

Gürkan ayrıca, Instagram Performansı En Yüksek 3. İl Belediye Başkanı olarak Dijital Kent 2015 Reyting Sistemi'nde yer aldı.

Dijital Kent verilerini kendi Twitter hesabından da paylaşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullandığımız için zaman zaman bazı kesimlerin eleştirilerine maruz kalmıştık. 21'inci Yüzyılın şartları gereği teknolojinin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal medya Edirne halkıyla doğrudan iletişim kurmamızı sağlıyor. Vatandaşlar, yaşadıkları sorunları sosyal medya üzerinden en kısa zamanda bize iletme fırsatı buldukları gibi, çeşitli konularda öneriler de sunarak, kentin yönetiminde söz sahibi oluyorlar. Sosyal meydanın hızı ve kolay erişilebilirliği sayesinde vatandaşlarımızın sorunlarına kısa sürede çözüm üretebiliyoruz. Bu sebeple sosyal medyayı kentimizin yararına kullanmaya devam edeceğiz." sözlerini kullandı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi

SosyalMedyaSiralama