Gürkan: Zübeyde Hanım Parkı Yıkılmayacak

Gürkan: Zübeyde Hanım Parkı Yıkılmayacak
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kamuoyunda "Edirne Belediyesi Zübeyde Hanım Parkı'nı yıkacak" algısının yaratıldığını ifade ederek Zübeyde Hanım Parkı'nın tamamının değil, ruhsatsız bölümlerinin yıkılacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zübeyde Hanım Parkı'nın tamamının değil, ruhsatsız bölümlerinin yıkılacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zübeyde Hanım Parkı'nın tamamının değil, işletme tarafından kaçak ve ruhsatsız bir şekilde parka eklenen bölümlerin yıkılacağını söyledi. Kamuoyunda "Edirne Belediyesi Zübeyde Hanım Parkı'nı yıkacak" algısının yaratıldığını ifade eden Gürkan, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yeşil alanı ortadan kaldıran anlayışa karşı çıktık, karşı çıkmaya da devam ediyoruz. İşletme sahibinin kişisel menfaatleri uğruna geleceğimiz olan çocuklarımızın yeşil alanlarının yok olmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan işletme sahibi ruhsatlı olan işyerine zaman içeresinde kaçak ve ruhsatsız bölümler eklediğini dile getiren Gürkan, "Mülkiyetinin tasarrufu belediyemize ait olan Zübeyde Hanım Parkı olarak bilinen yeşil alandaki kiracımız tarafından sözleşmesinde 36 metrekare büfe ve 2 adet olmak üzere toplamda 231 metrekare çardak yapılması gerekirken park alanı içerisinde belediyemizin izni dışında kapalı alanlar inşaa etmiştir. İmar Kanunu'nda verilen yapılaşma hakkının çok çok üstünde, 1273 metrekare kapalı alan inşaa edilerek alanın yeşil alan vasfına aykırı hareket edildiği, belediyemiz ekiplerince tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu işletmeyi Edirne Belediyesine şikayet etti. Konuyla ilgili yasal işlem başlatılarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince izinsiz yapılan binalar için yapı tatil zaptı düzenlendi. Yapı tatil zaptı Belediyemiz Encümeni’nde değerlendirilerek para cezası verildi. İşletme sahibini defalarca uyarmamıza rağmen gerekeni yapmadı, zaman içerisinde de yeni bölümler eklemeye devam etti. Yasal süreler tamamlanarak ilgilisi izinsiz yapıları kaldırmadığından yıkım kararı alınmıştır. İşletme sahibi yıkım kararının durdurulması için İdari Mahkeme’de dava açtı. Ancak mahkeme yıkım kararını haklı buldu." ifadelerine yer verdi.

Kamuoyunda "Zübeyde Hanım Parkı Edirne Belediyesi tarafından yıkılacak" algısı yaratıldığını dile getiren Başkan Gürkan, "Göreve geldiğimiz ilk gün dozerin önüne oturarak evin önündeki yeşil alana sahip çıkan Kıymet Teyze’nin haklı mücadelesine destek olarak, yeşil alanın betonlaşmasına izin vermedik. Yeşil alanı ortadan kaldıran anlayışa karşı çıktık, çıkmayada devam edeceğiz. Bir ya da birkaç kişinin kişisel menfaatleri uğruna yeşil alanların yok olmasına, yeşil alanlarının betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız yaratılan bu yanlış algıdan dolayı Edirne Belediyesi’ne haklı olarak tepki gösterdiler. Edirnelilerin içi rahat olsun Edirne Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza ait olan yeşil alanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi