Gürkan'dan Tüm Yurtlar İçin Talimat

Gürkan'dan Tüm Yurtlar İçin Talimat
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TMMOB Edirne Makina Mühendisleri Odası ve Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen kazan dairelerinde görev yapan kalorifercilere (ateşleyicilere) ve site...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TMMOB Edirne Makina Mühendisleri Odası ve Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen kazan dairelerinde görev yapan kalorifercilere (ateşleyicilere) ve site apartman yöneticilerine yönelik Ateşçi Eğitim Seminerinde, Edirne’deki tüm yurt ve pansiyonlarda yangın merdivenlerinin kontrolü için gerekli talimatı verdiğini söyledi. Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak yapı kullanma ruhsatı verdikten sonra yetki alanları içinde olmamasına rağmen Edirne halkının bana verdiği yetkiyle, şehrimizdeki tüm yurtların, pansiyonların yangın merdivenlerinin kontrolü için gerekli talimatı verdim." dedi.

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, seminer öncesinde, Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Güler Soyaslan ile birlikte, TMMOB Edirne Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aziz Avukatoğlu’na ve yönetim kurulu üyelerine tebrik ziyaretinde bulundular.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aziz Avukatoğlu; Şube Yönetim Kurulu Sekreteri M.Ruhan Timur; Şube Yönetim Kurulu Saymanı Erkan Doğan; Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Özel; Eski Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Tetik; Ümit Sadık Altınoluk ve seminer için Edirne’ye gelen Trabzon Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fulya Bankoğlu’yla bir süre sohbet ederek, yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

“ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

2872 sayılı Çevre Kanunu ve Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ile İl Mahalli Çevre Kurulu Kararları gereğince Edirne Belediye Başkanlığı’na verilen görev ve yetkiler çerçevesinde TMMOB Edirne Makina Mühendisleri Odası iş birliği ile, TMMOB Edirne Makina Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda kazan dairelerinde görev yapan kalorifercilere (ateşleyicilere) ve site apartman yöneticilerine yönelik Ateşçi Eğitim Semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her alanda, her sektörde eğitimin şart olduğunu ifade ederek, Edirne Makina Mühendisleri Odası ile birlikte bugüne kadar bir çok ortak proje gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da ortak çalışmaların devam edeceğini belirtti. Gürkan, “Edirne bütün birimleriyle bütün paydaşları ile bir bütün. Edirne’de nasıl yollar herkesinse, Edirne’nin havası da herkesin. Edirne’nin asansöründen tutun, bacasından çıkan gaza kadar hepimizin sorumluluğu var. İnanıyorum ki hep birlikte el ele verirsek, Edirne ortak paydası altında yönetmeye çalıştığımız bu şehir gelecekte daha da temiz, daha da çağdaş, daha da güzel bir şehir olacak. Bunda hepimizin görevleri, sorumlulukları olduğu gibi, katkısı da var.” dedi.

img_5809

YANGIN MERDİVENLERİNİN KONTROLÜ İÇİN TALİMAT VERDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, seminerdeki konuşmasında, Edirne’de kontrol edilmedik asansör ve yangın merdivenin kalmamasını istediğini söyledi. Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki öğrenci yurdu yangınından ülke olarak çok büyük ders alınması gerektiğini belirten Gürkan, Edirne Belediyesi olarak ruhsat verirken yangın merdiveni ve asansör kontrollerinde aksaklık, eksiklik fark ettiklerinde, gerekli şartlar yerine getirilmedikçe ruhsat vermediklerini söyledi. Bu konuda müteahhitlerin Edirne Belediyesi olarak kendilerine sitemde bulunmalarının yersiz olduğunu söyleyen Gürkan, “Asansör kazasında ya da Aladağ’da yaşadığımız ihmal yüzünden bir can bile yitirdiğimiz zaman bunun bedeli kaç para? Bunun parasal bir karşılığı var mı? O yüzden emekçi kardeşlerim sizlerden ricam, asansör ve yangın merdivenleri konusunda site yöneticilerinizi uyarınız. Mutlaka ama mutlaka asansörlerin ve yangın merdivenlerinin kontrollerini zamanında yaptırsınlar." dedi.

Gürkan, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne yangın merdivenlerinin kontrolü konusunda talimat verdiğini söyleyerek, “İtfaiye Müdürlüğümüze Edirne’deki yurtların, pansiyonların bütün yangın merdivenlerini denetlemeleri konusunda talimat verdim. Edirne Belediyesi olarak yapı kullanma yetkisi verdikten sonra bizlerin yetkisi yok. Ancak, ben halktan o yetkiyi aldım. Bu halk bana 30 Mart 2014’te o yetkiyi verdi. Yetkim yok desen ne olacak, işte 12 tane çocuğumuz yaşamını yitirdi." dedi.

SEMİNERE KATILANLARA SERTİFİKA

Ateşçi seminerinde, TMMOB Edirne Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aziz Avukatoğlu ‘Katı Yakıtlı Kazan Yakma Sistemleri’ konusunda sunumu gerçekleştirerek, katılımcıların sorularını yanıtladı. Eğitim semineri sonunda, kazan dairelerinde görev yapan kalorifercilere (ateşleyicilere) ve site apartman yöneticilerine katılım sertifikaları ve Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yelek hediye edildi. EJH